Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Rendkívüli közgyűlés a közétkeztetésről

Közélet > Pest megye

2011-03-28


Pest megye közgyűlése március 25-én rendkívüli ülést tartott, melyen a megyei közoktatási intézmények többségében a közétkeztetést ellátó HunGast Kft.-vel fennálló szerződés kölcsönös megegyezésen alapuló megszüntetéséről döntöttek.

A közgyűlés 23 igen, 7 nem szavazattal és 7 tartózkodással felhatalmazta az elnököt a HunGast kft-vel 2008. július 15-én kötött szerződés felbontására és az étkezési közszolgáltatás jövőjéről külön előterjesztés készítésére.

A rendkívüli közgyűlésen meghozott határozattal megnyílt a lehetőség arra, hogy a közétkeztetési szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséről, és a megegyezéshez szükséges nyitott kérdések tekintetében a felek között megállapodás szülessen.

Az önkormányzat és a szolgáltató között az váltotta ki a feszültséget, hogy a megye többszáz millió forintos tartozást halmozott fel a közétkeztetést ellátó céggel szemben, amely március 3-án beszüntette a szolgáltatást és lezárta az intézmények konyháit. A megyei önkormányzat az elmúlt évek drasztikus elvonásaival indokolta a 18 megyei intézményt érintő helyzetet, s helyben próbált megoldást találni az étkeztetés megoldására

Kapcsolódó cikkünk: Nem tudtak megállapodni - áldatlan helyzet a közétkeztetésben - 2011-03-10


Vissza