Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ma már lesz ebéd a Pest megyei iskolákban

Közélet > Pest megye

2011-03-07


A megyei közgyűlés elnöke ma reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy nyilatkozott, hogy már ma létrejöhet a megállapodás a cégekkel, amelyek a napokban felmondták a közétkeztetést. Szűcs Lajos szerint az elmúlt években túl sok pénzt vontak el az önkormányzatoktól, ez okoz most gondot.

Ma már lesz ebéd azokban a Pest megyei iskolákban, ahol a napokban felmondták a közétkeztetést. Szűcs Lajos szerint az elmúlt években túl sok pénzt vontak el az önkormányzatoktól, és ez vezetett oda, hogy mára tizennyolc iskolában kérdésessé vált az étkeztetés. Olyan megoldásra van szükség, amely hosszú távon megoldja ezt a problémát.

Az önkormányzat mai közleménye szerint a Pest Megye Önkormányzata által fenntartott iskolában tanuló diákok többsége számára biztosított az ellátás. Az átmeneti, eseti alapon megrendelt szolgáltatásoknak köszönhetően a 18 érintett intézményből 15-ben teljes körűen, egy iskolában (Ady Endre Gimnázium, Ráckeve) részlegesen megoldott a meleg étkeztetés. Szentendrén, a Móricz Zsigmond Gimnáziumban tanuló diákok hideg élelmet kapnak, a monori József Attila Gimnáziumban tanuló diákok nem részesülnek szervezett közétkeztetésben.

Az önkormányzat rendelkezik az ellátás folyó finanszírozásához szükséges forrásokkal.  A szolgáltatás felfüggesztését a tavaly, valamint az év elején felgyülemlett tartozás alapján kezdeményezte a szolgáltató. Jelenleg tárgyalások folynak a két fél között. A tárgyalások kimenetelétől függően helyreállhat az eredeti állapot, vagy az önkormányzat ismét használhatja az iskolákban lévő étkezőket, a tálaló- és főzőkonyhákat. A teljes körű szolgáltatás helyreállítására ezután nyílik lehetőség.

Kapcsolódó cikk:
Nem tudtak megállapodni - éldatlan helyzet a közétkeztetésben - 2011-03-09
Fizetésképtelen a Pest megyei önkormányzat - 2011-03-04


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg