Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Elmaradt a Bécs-Budapest Supermarathon - a vörös iszap áldozataiért futottak

Sporthírek > Budakeszi

2010-01-24


Több százan futottak azokon a szombati versenyeken, ahol a vörös iszap károsultjainak is gyűjtöttek adományt. A Budakeszi- Budapest félmaratonhoz a Jászai Mari téren csatlakozott a magyar kormány szervezte Szabadság-futam, s az előző napokban az elmaradt Bécs- Budapest szupermaratont mégis teljesítő futók.

Tóth László (1:08:52) és Staicu Simona (1:21:19) nyerte szombaton a Budakeszi-Budapest félmaratonit, az idén technikai okok miatt elmaradt Bécs-Pozsony-Budapest ultamaratoni futóverseny megrendezett utolsó szakaszát.

Budakesziről több mint négyszázan indultak a fővárosba tartó félmaratonon. A kormány által szervezett, közel kétszáz fős Szabadság Futam Budapesten, a Jászai Mari téren csatlakozott a félmaratonhoz. Õk szimbolikusan 1956 forintos nevezési díjat fizettek, ezt az összeget az iszapkatasztrófa károsultjai kapják.

A Budakesziről induló félmaratonhoz csatlakoztak a 2008-ban elhunyt Kolonics György emlékére rendezett emlékfutás résztvevői, körülbelül negyvenen.

A Magyar Vöröskereszt és a Nagy Sportágválasztó közös szervezésében elindult Bajnokok Csapata szintén csatlakozott a szombati futóprogramhoz. A sportolók - Vajda Attila, Kozmann György, Csabai Edvin, Boronkay Péter, Lindenmayer János, Ipacs Endre, Hüttner Csaba és Horváth Csaba - szerda délelőtt indultak Bécsből, hogy Sopronon keresztül teljesítsék a szupermaratoni távot. Útjuk során adományokat gyűjtöttek az iszapkatasztrófa károsultjainak. A sportolók 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze, ebből 2 milliót Tata város közgyűlése ajánlott fel. Az útjukba eső kisebb falvakban pedig sokan adtak tisztálkodási szereket, tartós élelmiszert. Az adományokat a tervek szerint a jövő héten személyesen adják át a rászorulóknak.

fotók: Salamon László


Vissza