Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Székely László lett a polgármester

Közélet > Páty

2010-10-11


Nyolcvanhárom szavazattal nyerte a polgármester-választást Székely László Dr. Bognár András volt polgármesterrel szemben. Székely László a választás estéjén adott villáminterjút munkatársunknak.

- A falu lakóinak 48,67 %-a nem jelent meg a választáson. Mi a véleménye erről?
- Ez sajnos szomorú, de így is még az országos átlag felett teljesített településünk. Remélem az elkövetkező néhány évben a közéletre odafigyelő lakótársaink köre folyamatosan bővülni fog és be tudjuk majd bizonyítani a pátyi embereknek, és megtapasztalják majd, hogy fontos a véleményük és odafigyelnek rájuk a döntések meghozatalakor.

- Az Összefogás a Faluért mozgalom civil kezdeményezés támogatásával indult. Mekkora szerepe van a háttércsapatnak a sikerében?
- Ez az eredmény a mozgalom közös munkája. Képviselőjelöltjeink elsöprő sikere is mutatja, az emberek fogékonyak voltak a programunkra. Még a tavasszal egy maroknyi lelkes pátyi úgy gondolta, érdemes megalapozni egy széles bázissal rendelkező, építő szellemiségű Összefogást. Egy olyan szerveződést, amely különböző civilszervezetek és magánemberek támogatását, sőt munkáját bírva tud községünk javára, a jelenünkért és jövőnkért dolgozni. Most itt az alkalom, a csak élnünk kell vele.

- Milyen szerepet szán a jövőben az Önt támogató szervezeteknek (a FIDESZ-KDNP, a Hun-Magyar Hagyományőrző Alapítványra, a Magyarok Szövetsége pátyi közösségére)?
- Az említett szervezeteknek és pártoknak hálásak vagyunk. Ugyanakkor arra törekszünk majd, hogy a faluban minden civil szervezet, egyházi közösség egyenlő figyelemben és elbírálásban részesüljön.

- Ki lesz az alpolgármestere? A testületi tagok közül választ vagy külsőst hív be?
- Továbbra is csapatban gondolkodunk, a helyzet áttekintése után az Összefogás a Faluért mozgalom ajánlását is figyelembe véve fogok dönteni.

Hájas Ágnes
 

 

 

 


Vissza