Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


45 új elektromos teherautót kapott a posta

Gazdasági rovat > Budaörs

2023-11-22


postabusz1.jpg45 elektromos teherautóval bővült a Magyar Posta elektromos flottája - jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) állami vagyonért és postaügyért felelős helyettes államtitkára kedden Budaörsön. Láng Géza elmondta, hogy a fenntartható fejlődés az értékek és a környezet megőrzése a következő generációk és a Posta központi kérdése.



Hozzátette, hogy a Posta felelősséget kell, hogy vállaljon és felelősséget is vállal a gazdaságra, a társadalomra és a környezetre gyakorolt hatásaiért. Mindezt nem lehet az egyik napról a másikra megvalósítani, csak apró lépésekkel, kitartó munkával, hosszú távú értékeket teremtve - fűzte hozzá a helyettes államtitkár.

Láng Géza azt mondta, hogy a Posta "felelősségéből adódóan az üzleti stratégiáját is a hosszú távú, értékteremtő gazdasági, környezeti és társadalmi szempontok integrálásával kell kialakítania. Mert a cél egy fenntarthatóan működő nemzeti vállalat létrehozása, amely hosszú távon is versenyképes és hatékony tud lenni, megfelelve a 21. század változó ügyféligényeknek". A Posta energia felhasználása több mint 40 százalékban szállítási folyamatokban realizálódik és ezért a beszerzéseknél kiemelt jelentőségű, hogy minél kevésbé környezetterhelő, biztonságos eszközök kerüljenek beszerzésre.

Balczó Barnabás a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Magyar Posta elkötelezett a fenntarthatóság mellett, ezért is fontos a társaságnak, hogy minél kevésbé terhelje a környezetet a csomagok szállítása közben.

postabusz_Foto_CzeglediZsolt.jpg

Az új járművek, a Volkswagen e-Crafter teherautók villanymotorjukkal akár 160 kilométert is képesek megtenni újratöltés nélkül, rakterük pedig több mint 10 köbméter. (MTI)


Vissza