Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budakeszin érdemben két jelölt mérkőzik a polgármesteri címért

Közélet > Pest megye

2010-09-06


A legtöbb, összesen hat független polgármestert Pátyon jelöltek, míg Budajenőn és Remeteszőlősön két, szintén független jelölt között kell dönteniük a szavazóknak október 3-án, a helyi önkormányzati választáson.

Kapcsolódó cikkünk:
Önkormányzati választás 2010 - hány képviselőt választanak az egyes településeken?- 2010-08-17

Fórum: Önkormányzati választás 2010

Budakeszi

Érdemben két jelölt küzd majd a polgármesteri címért: dr. Győri Ottília, a Fidesz-KDNP jelöltje, jelenleg alpolgármester és a független jelöltként induló Menczinger Tibor, aki közéleti tevékenységének köszönhetően nagy ismertséget és elismertséget szerzett a városban az elmúlt húsz évben. Jelöltet állított a LMP is Szél Bernadett személyében. Az éppen gyermekét váró jelöltnek minden bizonnyal nem a győzelem, hanem a minél eredményesebb részvétel a célja.

Budakeszi nyolc választókörzetében összesen 52 jelölt indul a választáson. A pártok közül a Fidesz-KDNP, az LMP és az MSZP minden körzetben indít jelöltet. Az 52 indulóból 28 civil jelölt: 8-8 a Keszi Kör és a Budakesziért Függetlenek Egyesületének (BFE) színeiben, egy a Nagyszénászugi Civil Érdekvédelmi Egyesület (NCÉE), egy a Magyarok Szövetsége (MSZ) jelöltje és tíz függetlenként indul.

 

1. körzet

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Függetl.

Pálfy Gábor
Tagai István 

Grafl László
Menczinger Tibor

 -

 -

Liptai TiborBechtold GáborÁfra SándorBobály Csaba
Farkas Pálné
Tömöri Attila
BFEFöldes IstvánKrizsán ZoltánVarga IstvánFuchsné dr.Mazur ÉvaKerekes SándorLelkes TímeaSomlóvári JózsefnéKopanecz Gábor

Keszi Kör

Horváth CsabaCzeiler ZsoltNagy Ferencnédr.Csomor RitaNagy JuliannaFaludi Kristófdr.Csabai ImreKis Jusztina Rita
NCÉE

 -

 -

 dr.Müller Tibor

 -

 -

 -

 -

 -

MSZ

 -

Bónyai Barbara

 -

 -

 -

 -

 -

 -

Fidesz - KDNPOdri ÁgnesOhr AlajosTóth Gábor Bakács BernadettBánhidi LászlóCzifra Zsuzsadr.Győri Ottíliadr.Somogyi Farkas József
LMPSzél BálintHuszár BarbaraBarát JánosnéSerény JózsefZajtai SzabolcsGaramszegi LászlóSzél BernadettPataki Judit
MSZPPolgár Helgadr. Simon AnnaKristyóry Dóra Lovas SándorSzabó Ákos PéterPetrits ViktóriaSándor ZoltánMolnárné Szováti Erzsébet
Össz.fő

 7

 8

 6

 5

 6

 6

 6

 8

Budakeszin német kisebbségi önkormányzatot is választanak.

További részletek 

 Páty

A hat, függetlenként induló polgármesterjelölt közül Porkoláb József és dr. Sal Béla Leó a Híd Szövetség tagjai, akik a golfpálya pártfogóiként léptek fel képviselői munkájukban az előző ciklusban. Képviselőjelölt társaik Balogh István, Junek Marianna, Kind László, Sági György és Soós István.

Székely László az Összefogás a faluért Egyesület támogatásával indul a polgármesteri tisztségért. Csapattársai: dr. Badacsonyi Zoltán és Bálint Judit a Fidesz-KDNP jelöltjei, Gábor Ákos, Szabó István László, Tollner József és Varga István független jelöltek, Szeitz Zsolt Antal a Magyarok Szövetsége és Zsarnóczay István a Zsámbéki-medence Tájvédelmi Egyesület jelöltje. Õk a golfpálya ellenzőiként tettek komoly erőfeszítéseket az előző önkormányzati ciklusban.

A polgármesteri poszt mellett képviselőként is indul Páty második önkormányzati ciklusát is kitöltő dr. Bognár András jelenlegi polgármester és LaBouff Zsuzsanna mérnök. Polgármesteri aspiráns még dr. Gurin Ferenc, a pátyi Naplemente Idősek Otthonának tulajdonosa.

Pátyon cigány és idén először német kisebbségi önkormányzatot is választanak.

További részletek

Zsámbék

Lovas Lajos, eddigi polgármester nem idnul a választásokon. A Fidesz-KDNP jelöltje Csenger Zalán Zsolt. Gasparek Ferenc és Zombori László függetlenként, míg Keserű János az MSZP színeiben pályázik a városvezetői címre.

A helyhatósági választással egyidőben Zsámbékon német kisebbségi önkormányzatot is választanak.

További részletek

Tök

Baksa László polgármester nem indul a választáson. A választók négy jelölt, Balogh Kálmán, korábbi polgármester, jelenleg a töki víziközmű társulati elnök, Kiss Gábor és Végh Lajos független jelöltek, valamint Menyhárt Katalin, a Fidesz-KDNP jelöltje között választhatnak.

Tökön cigány kisebbségi önkormányzatot is választanak.

További részletek

Perbál

Perbálon újra indul Varga László polgármester a Fidesz színeiben. Ellenfelei Bálind Dénes, Bódi Rafael és Mészáros Gábor független jelöltek. Bálind Dénes képviselőként is elindul, Mészáros Gábor pedig eddig képviselőként vett részt a perbáli testület munkájában.

Perbálon német és szlovák kisebbségi önkormányzatot is választanak.

További részletek

Budajenő

Budai István polgármester egy kihívót kapott Gál Miklós Róbert személyében.

Budajenőn német kisebbségi önkormányzatot is választanak.

További részletek

Telki

 Danóczy Balázs, a pátyi golfbotrány ellen kifejtett ellenállása miatt megfenyegetett, s emiatt idő előtt lemondott polgármester nem indul a polgármesterválasztáson. Ugyanígy ifj. Móczár Gábor sem, aki mostanáig megbízottként látta el a polgármesteri teendőket. A képviselőválasztáson azonban mindketten megméretik magukat. Telkiben Deltai Károlyt, Hambuch Henriket, Komlancz Tibort és Varga Mihályt vette nyilvántartásba polgármesterjelöltként az előírt mennyiségben leadott kopogtató cédulák alapján a választási bizottság.

További részletek

Nagykovácsi

Bencsik Mónika polgármester Janits Bélával, Kósa Sándorral és Seresné Szijgyártó Beátával versenyez majd pozíciója megtartásáért. Mellettük 25 képviselőjelöltből választják majd ki, ki lesz a leendő polgármester mellett az a nyolc képviselő, aki a falu ügyeiben a döntéseket meghozzák az elkövetkező négy évben.

Nagykovácsiban német kisebbségi önkormányzatot választanak.

További részletek

Remeteszőlős

Szathmáry Gergely polgármester egy kihívóval, Vida László volt alpolgármesterrel száll versenybe a választók bizalmáért.

További részletek

Kapcsolódó cikkünk:
Önkormányzati választás 2010 - módosult a választási törvény - 2010-08-17

Fórum: Önkormányzati választás 2010


Vissza