Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ötvenöt év után találkoztak

Múltunk tanúi > Budakeszi

2010-07-08


Május 28-án ,pénteken tartották meg 55. éves osztálytalálkozójukat az 1955-ben Budakeszin a 8. általános iskolát végzett „lányok” és „fiúk”.

A találkozó a budakeszi temetőben kezdődött, ahol Lévay Zoltán tanár úrnak – a „fiúk” osztályfőnökének, egyben matematika tanárának  – sírjánál tettük tiszteletünket, aki a legutolsó találkozásunk után halt meg. Ugyancsak egypercig némán tisztelegtünk az azóta elhunyt osztálytársunk emlékére. Tanáraink közül résztvett a találkozón Fehérpataki Éva tanárnő, aki a lányosztálynak volt az osztályfőnöke/magyar tanára, Lévay Zoltán tanár úr felesége Lévay Zoltánné Magdi néni tanárnő, aki biológiát tanított, továbbá Noszlopy Sándorné (Szabadkayné) testnevelő tanárunk. Lélekben velünk volt Vinnai József tanár úr is, az általános iskola akkori igazgatója, de sajnos egészségi állapota miatt a találkozón nem tudott résztvenni. 

Az akkor nagylétszámú (40-45 fő) osztályokból már nagyon sokan eltávoztak. Ennek ellenére szép számmal gyűltünk össze. Németországból és vidékről is többen jöttek el. A temetői megemlékezés után a közelben lévő Golf Étteremben folytattuk a találkozót, ahol Dankovics István osztálytársunk köszöntötte tanárainkat, osztálytársainkat  A köszöntések után vacsora következett, majd kötetlen beszélgetés, sőt akinek kedve volt hozzá, táncra is perdülhetett a Miklai József osztálytársunk válogatott tánczenéjére.

Köszönet  osztálytársainknak, akik a találkozót megszervezték. Úgy érezzük, hogy a találkozó jól sikerült és mindannyian, akik részt vettünk egy kellemes, emlékezetes napot tudhatunk magunk mögött. Találkozunk 2015-ben.

B.É.Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg