Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Diákcsere

Kultúra > Zsámbék

2010-06-03


A Keresztelő Szent János Iskola 2009-ben eredményesen pályázott a COMENIUS Iskolai Együttműködések projektben, így a Közösségünk összetartó erejének felfedezése a művészet segítségével témájú, angol munkanyelvű projektben egy olasz, egy spanyol és két angol partneriskolával működik együtt. Mindegyik partnernél hangsúlyos a művészeti nevelés és a számítástechnika.

Az első diákcsere-látogatás Zsámbékon volt. A szeptember óta folyó komoly projektmunkában résztvevő olasz és spanyol fiatalok Zsámbékkal, az iskolával, a magyar kultúrával, a magyar hagyományokkal és a magyar fővárossal is megismerkedtek. A projektmunkában művészettörténeti, művészeti, fotó- és drámaprojekteket dolgoztak ki. A színházi produkciók fergetegesre sikerültek, a program igazi karnevállá alakult át. Talán ez volt a találkozó fénypontja.

Hasznos volt a közös munka, nyelvi, művészeti szempontból, de leginkább az emberi kapcsolatok terén. Diákjaink egy másfajta életstílust, szemléletmódot ismerhettek meg. Barátságok születtek, melyeknek kifejezetten jót tett a légtérzár miatt két nappal későbbi hazaindulás.

Legközelebb, június elején a zsámbéki diákok utaznak Spanyolországba, hogy ott folytassák az elkezdett munkát.

Székelyné Szentpéteri Mária
Zsámbéki KSZJ Iskola tanáraVissza