Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Erőemelő bajnokság a budakeszi művelődési házban

Sporthírek > Budakeszi

2010-04-30


Április elején a budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központban rendezték az 5. Power Station erőemelő bajnokságnak, ahol az ország különböző pontjairól érkezett para-erőemelő versenyzők mérték össze a tudásukat.

A hazai csapat eredményei:

-48kg  1.helyezett Mezei Katalin
-52kg  1.helyezett Kovács Andrea
-82.5kg  1 helyezett Bálint Balázs
-90 kg  1.helyezett Gallyas Ákos
nehézsúly 1.helyezett Szabó Ozor János

A csapatversenyt a budakeszi Power Station SE nyerte.

A mezőnyből négyen, Tóth István, Sas Sándor, Szávai Csaba és Szabó Ozor János júliusban Malajziába, a kuala lumpuri világbajnokságra utaznak, ahol, ha jól szerepelnek, kvalifikációt szerezhetnek a 2012-es, londoni paraolimpiára.

A március 15-én Budakesziért emlékéremmel kitüntetett Szabó Ozor János a verseny támogatásáért köszönetet mond Kocsis Lizának, a művelődési központ igazgatónőjének, Pusztai Ildikónak, Szabó János és Rácz Csaba autószerelő mestereknek, az önzetlen segítségükért.

 ***

Április végén, Fülöpszálláson, a XX. Szkander Magyar Bajnokságon, amely egyben kvalifikáció volt a decemberi las vegas-i szkander világbajnokságra, a mozgássérült kategóriában a budakeszi Power Station SE öt arany, három ezüst és három bronz  éremmel  tért haza.

A könnyűsúlyúak, vagyis a 75 kg alattiak balkezes döntőjét Fenyvesi Joni nyerte, míg Kiss Viktor két ezüstöt szerzett. A 90 kilósok kiegyenlített erőviszonyú mezőnyében Rojkó Zoli felülmúlt mindenkit és mindkét aranyat bezsebelte. Gallyas Ákos szépen menetelt bal kézzel és csak a döntőben kapott ki  Rojkó Zolitól, így neki egy ezüst jutott. A nehézsúlyban Szabó Ozor veretlenül jutott a döntőbe, és ott sem lehetett megállítani, vagyis aranyérmes és egyben magyar bajnok lett, balkézzel és jobb kézzel is. Mohácsi János két 3. helyet szerzett.

Mindenki szeme előtt a világbajnokság lebeg, a nagy megmérettetés, legjobbnak lenni a legjobbak között is. Erre a leginkább esélyesek: Szabó Ozor, Fenyvesi Joni  és Rojkó Zoli.


Vissza