Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Sportolók az idei budakeszi díjazottak

Sporthírek > Budakeszi

2010-03-18


Dira Zsófia, ifjúsági kajak-kenu világbajnokot Ifjúsági díjjal, Szabó Ozor János erőemelő világbajnokot, a mozgáskorlátozottak magyar szkander válogatottjának szövetségi kapitányát pedig Budakesziért emlékéremmel tüntette ki március 15-én Budakeszi önkormányzata.

 A díjakat március 15-én az önkormányzat ünnepi megemlékezésén adták át.

Budakeszi Ifjúsági Díjban azt a 35 év alatti budakeszi fiatalt részesítik, aki életvitelével és teljesítményével követendõ példát tud mutatni korosztálya számára. Budakeszi Ifjúsági díjjal tüntették ki 2002-ben Nemcsik Zsolt kardvívót is.

Kapcsolódó cikkünk:
Dira Zsófi egy hajóhosszal nyert Moszkvában - 2009-09-18

 

A Budakesziért Emlékéremmel olyan személyeket vagy közösségeket tüntetnek ki, akik Budakeszinek hírnevet szereztek azzal, hogy jelentõset vagy életmûvet alkottak a településen. Ilyen kitüntetettek voltak korábban pl. a Budakeszi Szépítő Egyesület 1992-ben, Merétey Sándor református tiszteletes 1993-ban, a Mezei Mária Művészeti Iskola közössége 2000-ben vagy Nagyné Starcz Teréz, a helytörténeti gyűjtemény gondozója, a budakeszi Edelmann Rezső vegyeskar karnagya, a budakeszi Hagyományőrző Kör tagja 2006-ban.

Kapcsolódó cikkünk:
Az erőemelés világbajnoka - 2009-10-13


Vissza