Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Lemondott a polgármester Telkiben

Közélet > Telki

2010-02-24


Február 22-én váratlan hirtelenséggel és minden indoklás nélkül lemondott Danóczy Balázs telki polgármestere, akinek a feladatait az őszi önkormányzati választásokig Móczár Gábor eddigi és Takács Zoltán, a tegnapi testületi ülésen most megválasztott alpolgármester közösen látja el.

A polgármester lemondásának napján a pátyi képviselő-testület többsége kora délelőtti ülésén megszavazta azt a szabályozási tervmódosítást, amely golfberuházás címszó alatt lehetővé tesz a jelenlegi Páttyal közel azonos lakosságszámú ingatlanberuházást a településtől távol, közvetlenül Telki mellett, a közös közigazgatási határon. A beruházás ellen Telki és pátyi civilek erőteljesen tiltakoznak.

A pátyi képviselő-testületi ülés megkezdése előtt alig egy-két órával megjelent az index.hu honlapján Kemény pornó, Rom-Mánia, Balatonrig címmel egy leleplező írás, amely Kovács Bence Jánosnak, a pátyi gigaprojektet beruházó spanyol Grupo Milton Holding elnökének, Magyarország 10. leggazdagabb, negyvenedik életévét még be sem töltött emberének eddig kevéssé ismert múltjából közölt részleteket. Másnap egy újabb cikkben már a csalás miatt kiszabott, felfüggeszett börtönbüntetésről közöltek további adatokat.

Kedves Telki Lakótársaim!
A mai napon bejelentettem lemondásom a képviselő-testület felé. Az önkormányzat vezetését a választásokig Móczár Gábor alpolgármester látja el. Mindenkinek köszönöm az elmúlt 3 és fél évben az önkormányzatnak nyújtott segítséget és a közös munkát.
Telki, 2010. február 22.
Danóczy Balázs
Forrás: www.telki.hu
Ugyanezen a napon váratlanul lemondott Danóczy Balázs telki polgármestere. Másnap, február 23-án este ülést tartott a telki képviselő-testület, ahol az őszi önkormányzati választásokig Móczár Gábor eddigi és Takács Zoltán, a tegnapi testületi ülésen újonnan megválasztott alpolgármestert bízták meg a polgármesteri tisztségből adódó feladatok ellátásával.

Danóczy Balázs döntése okáról sem megdöbbent munkatársainak, sem lapunknak nem nyilatkozott. A megfontoltságáról jól ismert polgármester környezete szerint valami nagyon súlyos dolognak kellett történnie ahhoz, hogy ilyen hirtelen lépésre szánta el magát.

*

Kapcsolódó cikkeink:
Kizárnák a pátyi fideszeseket a pártból - 2010-02-24
Szabad út a golfvárosnak - leleplezik a beruházót - váratlanul lemond a polgármester Telkiben - 2010-02-22
Rendkívüli ülésen döntenek Pátyon a golfváros sorsáról - 2010-02-20
A szükségesnél kevesebben mentek el szavazni - 2010-02-15
Elmaradtunk a felelősségtudat fejlődésében - 2010-02-07
Egyelőre szántó marad a fejlesztendő terület - 2010-02-05
Érvek és tények - 2010-02-04
Pátyé lehet a régió legerősebb gazdasága - 2010-02-03
Budakeszi a pátyi beruházás ellen szavazott - 2009-12-17
Mi készül Pátyon? - 2009-12-04
Február 14-én szavazhat a nép - 2009-12-03
Településméretű lakópark Páty és Telki között - soha nem látott lakossági ellenállás szerveződik - 2009-12-01


Vissza