Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Magyarok Szövetsége Zsámbékon

Közélet > Zsámbék

2010-01-24


2010. január 6-án a zsámbéki művelődési házban meghívott előadó volt Vukics Ferenc, a Magyarok Szövetségének elnöke. Az összefogást sürgetők Budakeszi és Budajenő után Zsámbékon is megalakítják helyi csoportjukat, ahová a csatlakozni kívánók jelentkezését várják.

A politikamentes Szövetség legfőbb céljai többek között a történeti alkotmányra alapozott közjogi és államrendszer létrehozása, nemzeti vagyonelemek közösségi tulajdonba vétele, közösségi tulajdonban tartása, átlátható közpénz-kezelési rendszer létrehozása, a visszaélések szigorú büntetése, a családok védelme, a közösségek újrateremtésének ösztönzése. Az állás nélküliek számára segítséget kíván nyújtani a helyi erőforrásokra alapozott munkahelyek megteremtésével a helyben történő boldogulás jegyében, valamint térségi illetve kistérségi továbbképző központok felállításával (átképzések, pl. népi mesterségek, biogazdálkodás, stb.).

Budakeszi és Budajenő után immár Zsámbékon is helyi szervezetet hoznak létre, hogy megvalósuljon a helyi termék piac, szerveződjön egy segítőszolgálat, és igény szerint kialakíthassák helyi pénzünket is, csere-berélhessenek például palántát, bármit, ami éppen fölösleges, de másnak szüksége lehet rá. Az első találkozót március 21-én tervezik, Zsámbékon. Aki csatlakozni kíván a szerveződéshez, az írjon az alábbi e-mail címre: toma.kriszta@gmail.com

 Toma Krisztina


Vissza