Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Megújul Telki központja

Építészet > Telki

2009-09-24


Június 22-én kezdte meg a Pajta és környékének felújítási munkáit a „Telki Ófalu Főtér és Pajta Közösségi Ház revitalizációja” tárgyú nyílt közbeszerzési eljáráson az önkormányzatnak összességében legelőnyösebb ajánlatot adó Park-Line Kertészeti Kft.

„Osztrák mintára egy faluházat alakítunk ki az épületben, amely bármilyen rendezvényre alkalmas lesz a disznóvágástól a koncerteken, bálokon át a kiállításokig. Fűthető lesz, és egy vizesblokkal látjuk el az egyterűre tervezett épületet. Telkinek nincs közösségi háza. Az irreális, hogy művelődési ház jelleggel, állandó személyzettel egy intézményt működtessünk. Egy olyan épületre viszont nagy az igény, amelyben mindenféle közösségi rendezvényt le tudunk bonyolítani, de emiatt nem terheli bérköltség és folyamatos rezsiköltség az önkormányzatot.” – nyilatkozott lapunknak még márciusban Danóczy Balázs polgármester.
Az építkezés várhatóan 2009. december 4-én fejeződik be. A projekt megvalósítására az önkormányzat 89.180.424. Ft-ot nyert európai uniós forrásból.

Vissza