Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Megkezdődött a Tarkabarka Óvoda átépítése

Közélet > Budakeszi

2009-08-18


Budakeszin a német nemzetiségi óvoda európai uniós pályázaton, az Új Magyarország fejlesztési terv keretében 242 millió forintot nyert, ami a beruházás 90 %-át fedezi. A további 10%-ot Budakeszi Német Önkormányzatának kellett biztosítania. A kivitelezést az Arcadom Zrt. és az Eukonform Kft. konzorciuma végzi, melyek júniusban meg is kezdték a munkát. A tervek szerint 2010 tavaszán a gyerekek már egy mai kor követelményeit kielégítő oktatási intézménybe járhatnak majd.

Lesz tornaterem, lesz közös rendezvényekre, színházi előadásokra alkalmas aula, lesznek szép nagy csoportszobák, elkülönítő és logopédiai helyiségek. Akadály-mentesítése révén mozgás-, hallás- és látássérült gyerekek vagy szülők gyermekei is probléma nélkül járhatnak majd ide. A Fő utcába illeszkedve természetesen megmarad a klasszikus homlokzat, az udvar felé pedig egy emeletes épületszárnnyal bővül az objektum.
          A gyerekek az építkezés idejére ideiglenesen átköltöztek a Német Önkormányzat által bérelt, Erkel u. 1. szám alatti ingatlanba, melyet a tavasz folyamán az előírásoknak megfelelően és az ÁNTSZ-szel egyeztetve átalakítottak, kifestettek és elláttak a gyerekek igényeit kielégítő mellékhelyiségekkel. Bár itt nem áll rendelkezésre udvar, a gyerekek napi levegőztetése több formában is megoldható: a nyár folyamán a Petőfi utcai iskola udvarára járhatnak, ősztől a pár perc alatt elérhető erdőben szívhatnak friss levegőt az óvodások, vagy lesétálhatnak futkározni egyet az óvoda - építkezéstől teljesen elzárt - udvarára vagy a játszótérre. A fenntartó és a pedagógusok egyetértenek abban, hogy elsődleges szempont az, hogy a gyerekeket ne érintse negatívan a változás: összevonások nélkül, a megszokott csoportokban, a szeretett óvónőkkel és dadusokkal működik az építkezés ideje alatt is az intézmény.
          Sajnos az áfa-emelés, az 5% különbség komoly gondot, 10 millió forint többletkiadást okoz Budakeszi Német Önkormányzatának, melyre a pályázat nem biztosít fedezetet, ezért továbbra is kérünk mindenkit, hogy téglajegy vásárlásával támogassa az Tarkabarka-Kunterbunt óvodaprojekt megvalósulását. Köszönjük Lich város aktív polgárainak, hogy ismét eljönnek és a Budakeszi Családi Napokon a lich-i sör eladásából befolyt összeggel támogatják az óvodát.

D.E.
(www.budakeszi-wudigess.hu)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg