Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kosárlabda hírek

Sporthírek > Budakeszi

2009-02-28


III. ELITE Basket-Decathlon-PMKSZ Mini Bajnokság - Legjobb négy között a serdülők  - Végre győzelmek az NB-I/B-ben is - Jelentkezés kosárlabdára

Az ELITE Sportegyesület ebben az évadban is megrendezi a mini korosztályúak, tehát az 1998-ban és később születettek számára a mini kosárlabda bajnokságot. Amint az előző években, úgy ezúttal is a Decathlon sportáruház partnerként közreműködik a rendezvény sorozatban. Sőt, a minik egyre rangosabb bajnokságának harmadik kiadásába már a Pest Megyei Kosárlabda Szövetség (PMKSZ) is együttműködőként csatlakozott.

Az eddigi eredmények:

Első forduló:
ELITE Legyek (2000-2001) – Radobasket 6:87
Bicske – Radobasket   4:78 
ELITE Legyek (2000-2001) – Bicske  14:40
Városmajori Ördögök - ELITE Alakulat (99) 30:28
ELITE Alakulat (99) - ELITE Rinók (98)  14:50
ELITE Rinók (98) - Városmajori Ördögök 38:18
Százhalombatta – Perbál   101:11
Perbál – Érd    16:32
Érd – Százhalombatta   6:62
Törökbálint Bálint Márton – Páty  20:0
Budakeszi DSE - Törökbálint Bálint Márton 8:39
Páty - Budakeszi DSE   0:20

Második forduló:

ELITE Rinók - Városmajori Ördögök    0:20
Százhalombatta - ELITE Rinók    20:0
Városmajori Ördögök - Százhalombatta   41:39
ELITE Alakulat - Érd    20:0
Érd - Radobasket 98   0:20
Radobasket 98 - ELITE Alakulat  41:21
Törökbálint - Radobasket 99    38:2
Radobasket 99 – Perbál   20:22
Perbál - Törökbálint    4:95
ELITE Legyek - Budakeszi DSE   17:16
Páty - ELITE Legyek    34:4
Budakeszi DSE - Páty    12:40

(a 20:0-s „technikai eredmények” azt jelentik, hogy a vesztesnek nyilvánított csapat nem az előírt összlétszámban jelent meg a mérkőzésen. Az ilyen meccseket ha lehet lejátsszák, de a hivatalos végeredmény 20:0)

*****

Az Országos Serdülő Bajnokság Északi Főcsoportjában lejátszotta minden mérkőzését az ELITE Basket Budakeszi serdülő csapata. Az „A” jelű csoportban a nyolc együttes közül a második helyen végzett a budakeszi gárda, és ezzel bejutott az északi terület négy legjobbja közé – amivel egyben kvalifikálta magát az Országos Bajnokság főtáblájára, a legjobb 24 közé.

Az alapszakasz első hely sem tűnt elérhetetlennek, főleg hogy a fő csoportbeli rivális Vasas ellen csak öt ponttal kaptunk ki idegenben. A hazai mérkőzésen viszont sajnos rettentő rosszul sikerült az első félidő, és bár óriásit hajrázott a csapat, ez már csak a vereség arányának csökkentésére volt elegendő.

A legjobb négy között az idén még veretlen Óbudai Kaszások látogatott Budakeszire. Sajnos kisebb sérülések és kipontozódások miatt nem sikerült a győzelem, talán majd a visszavágón.

Az elmúlt időszak eredményei:

Vasas SC/B – ELITE Basket Budakeszi  52:105
ELITE Basket Budakeszi – Keresztúri KSDSE 125:74
Kőbányai Darazsak – ELITE Basket Budakeszi 59:92
KLKS – ELITE Basket Budakeszi  62:111
ELITE Basket Budakeszi  - Zuglói Sasok 115:60
ELITE Basket Budakeszi  - Vasas SC/A  83:96
ELITE Basket Budakeszi – Óbudai Kaszások 80:89

A legjobb négy között még három meccs van hátra: a Óbuda elleni visszavágó és az Újbuda-MAFC elleni két találkozó. Utána két fronton folytatódnak a mérkőzések: az Országos Bajnokság főtábláján illetve ezzel párhuzamosan a Budapest Bajnokságban.

*****

A jó kezdés (három győzelem) után, két nem vereséget szenvedett  az ELITE Basket Budakeszi junior csapata a Budapest Bajnokság „B” csoportjában. Előbb az Oroszlány ellen idegenben, majd a Keresztúr ellen Budakeszin kellett vesztesen elhagynia a pályát. Igaz, hogy sérülések, betegségek miatt többen is hiányoztak a csapatból, de mégis győzelmeket reméltünk.
Ezután az Óbudai Kaszások ellen idegenben sikerült 76:73-ra győzni, és így most négy gőzelemmel és 2 vereséggel a tabella negyedik helyén áll a budakeszi gárda.

*****

Az ELITE Basket felnőtt NB-I/B osztályú, és az U20-as (utánpótlás) csapatai, továbbá az Országos Junior Bajnokságban indult együttes Törökbálinton, a Bálint Márton Általános- és Középiskola tornacsarnokában játssza hazai mérkőzéseit. Az NB-I/B-ben ebben az évadban a húsz év alatti átlag életkorú „csikó csapattal” nem lehet más a cél, mint a bennmaradás kivívása. 

Nehezen indult a bajnokság. Öt vereség után (Veszprém, Sárvár, Bonyhád, Budafok, Fehérvár) az Enternet-PEKOSI ellen a Pestszentimrei Sportkastélyban végre megszületetett az első győzelem is (90:87).
És ha egy szekér beindul! A következő, hatodik fordulóban az addig veretlen Kanizsa KK rutinos játékosai maguk sem akarták elhinni, hogy a „gyerekek” (ahogy edzőjük aposztrofálta az ELITE Basket játékosait) legyőzték őket! Pedig ez történt a végig szoros küzdelmet hozó mérkőzésen, a hazai közönség bíztatása közepette született meg a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése. A végeredmény: 103:97.

Ezután egy papírforma vereség született Sopronban (97:82), majd otthon egy elkerülhető a Kozármisleny ellen (76:84). Ezután viszont két újabb idegenbeli bravúrgyőzelem: előbb a Pápai KC ellen 81:73-ra, majd a nagymúltú, sokszoros Magyar bajnok Bp.Honvéd ellen 95:93 arányban sikerült diadalmaskodni!

Utána a Bonyhád ellen (simán), majd a Sárvár ellen szoros mérkőzésen (80:84) két vereség jött.

Az a rajt pillanatában nyilvánvaló volt, hogy egy ilyen „szemtelenül” fiatal csapattal bravúrokra lesz szükség, de úgy tűnik, hogy egyre inkább áll össze a csapat, és már senki nem mehet ellenünk biztosra. A saját nevelésű fiatalok pedig egyre eredményesebben épülnek be a felnőttek közé.

Az Országos Junior Bajnokságban az ELITE Basket fiataljai előbb megnyerték az Északi Főcsoportot, majd az Országos Középdöntőt! Ezzel bejutottak az Országos Bajnokság legjobb 16 csapata közé, az elődöntőbe, mégpedig a felső ágra. Itt az Albacomp (Székesfehérvár), a Falco (Szombathely) és a Baja került a mieinkkel egy csoportba.

*****

Érdemes nálunk sportolni, gyere Te is kosárlabdázni az ELITE Basket csapataiba!

A 6-14 éves fiúk illetve 6-11 éves lányok a következő elérhetőségeken jelentkezhetnek:

Telefon: 06-30-2995537 vagy 06-23-457135
Email: info@elite-basket.hu

Illetve személyesen az edzőknél Budakeszin a Széchenyi Általános Iskola tornatermében.
Az edzések időpontjai és sok-sok egyéb információ megtalálható az Elite Basket internetes oldalán:

www.elite-basket.hu

 


Vissza