Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Egyre vakmerőbbek a tolvajok

Közélet > Pest megye

2009-02-07


Telkiben úgy vitték el a pénzt, hogy a tulajdonos otthon volt. Pátyon egy nagyértékű motor tűnt el, míg Solymáron több kárt tettek az autóban, mint amennyi értéket elvittek az üléséről.

Február 5-én 13 óra körül tett „látogatást” egy ismeretlen elkövető Telkiben, a Petőfi Sándor utcában, egy családi házban. Az sem zavarta, hogy a tulajdonos otthon volt. Egy szempillantás alatt felvette a konyhaasztalról az oda tett 60.000 forintot, és már ment is. Amikor a sértett észrevette az idegen férfit amint távozik a házból, azonnal utána futott, és kérdőre vonta, hogy mit keresett a házban. A fiatal férfi gyors leleményességgel azt mondta, hogy a plébánost keresi, és azt mondták neki, hogy ennél a háznál érdeklődjön a hollétéről. Ezután gyorsan távozott a helyszínről a tettes. A férfi személyleírása: 25 év körüli, szőkésbarna hajú, kék szemű, kb.175 cm magas, jól öltözött. Az elkövetés idején fekete vasalt vászonnadrágot és világosbarna velúr bőrkabátot viselt.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya dolog elleni erőszakkal jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki február 4. és 5. között feltört egy garázst Pátyon, a Pesti-hegyi utcában, és onnan egy nagy értékű segédmotorkerékpárt tulajdonított el.

Február 5-én az esti órákban Solymáron, a Mátyás király utcában tört fel ismeretlen elkövető egy személygépkocsit, melyből táskát vitt el a benne lévő iratokkal együtt. A bűncselekménnyel okozott kár közel 80.000 forint, a rongálási kár pedig 800.000 forint.

Egy kicsit nagyobb körültekintéssel, értékeink megóvásával megelőzhetjük az ilyen eseményeket. Értékeiket ne hagyják az autójuk utasterébe! A tolvajok haszonszerzés reményében törik fel a gépjárműveket, és kívülről nem látják, hogy egy táskában értékek vagy papírok találhatóak. Ne adjanak estélyt a tolvajoknak!

Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg