Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Összefogás a hiányzó téglákért

Közélet > Budakeszi

2009-01-12


Tavasszal megkezdődik a Tarkabarka-Kunterbunt Óvoda teljes újjáépítése. A Tarkabarka-Kunterbunt Német Nemzetiségi Óvoda az NFÜ Új Magyarország program keretein belül 242 millió forint pályázati pénzt nyert, melyből a jövő évben gyönyörű, korszerű új óvodát épít a Német Önkormányzat.

Az eredeti, Fő utcába illeszkedő régi homlokzati kép megtartása mellett az óvoda tágas foglalkoztatókkal, tornateremmel, aulával, logopédiai, orvosi, elkülönítő szobákkal gazdagodik, ahol tartalmilag is még jobb minőségű nevelés folyhat, és ahova akadálymentesítése folytán hallás-, látás-és mozgássérült gyerekek is járhatnak.
Fontos szempont volt, hogy az óvodások az építkezés időszakára is együtt maradhassanak társaikkal, óvónőikkel, így a Német Önkormányzat ezúttal is az elnök asszony, Kóthyné Herczeg Mária közbenjárásával további 20 millió forintot pályázott meg sikeresen, melyből mobilóvoda felállítására kerül sor a tavasz folyamán.
A pályázatban előírt 10 % önrész, azaz 27 millió forint előteremtése érdekében a projektben segítő, főként szülőkből álló csapat egy téglajegy akciót kezdeményez.
Ezúton kérünk mindenkit, hogy segítse megújult óvodánk létrejöttét! A pedagógiai szempontból kibocsátott kisebb címletek lehetővé teszik, hogy akár a gyerekek is hozzájáruljanak egy „téglányit”, és nevük felkerülhessen a támogatók táblájára. Az 500, 1000, 5000 forintos téglajegyek januártól megvásárolhatók az óvoda titkárságán.
Draskóczy Eszter

Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg