Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Egy időre megakadt a telki edzőközpont építése

Sporthírek > Telki

2009-01-06


A tízmillió euro (két és félmilliárd forint) értékű komplexum tavaly áprilisi alapkőletételét követően a múlt év végi befejezést előirányzó tervek módosításával ez év tavaszára jelzett kibontakozás is megkérdőjeleződött, amikor az edzőcentrum beruházója és üzemeltetője, az MLSZ Edzőcentrum Kft. szerződésszegésre hivatkozva felbontotta a projekt fővállalkozójával kötött szerződését.

Az MLSZ álláspontja szerint Gropius Zrt-nek február 15-én használatbavételi engedéllyel kellett volna rendelkeznie, és január 15-én meg kellett volna kezdenie a létesítmény átadását. A Gropius december elején az elvárt 70-75%-os készültség helyett, mindössze 24%-os állapotban volt, és minőségi kifogások is felmerültek az eddig végzett munkával kapcsolatban.

Az MLSZ Edzőcentrum Kft., élve a megállapodásban biztosított jogával, december 12-én azonnali hatállyal elállt a Gropiussal kötött szerződéstől, majd néhány nap múlva visszavonták közleményüket a beruházóval felbontott szerződésről. A legújabb hírek szerint rendezték a vitás kérdéseket és az eredeti ígéretek szerint tavaszra - a mindkét fél által megerősített időpontban, április elején - sor kerülhet a várhatóan világszínvonalú komplexum átadására. Az avató ünnepséget május 2-ra tervezik, Michel Platini UEFA-elnök részvételével.

A tervek szerint négy nagy pálya készül, ebből egyik a legkorszerűbb műfű-fűkeverékes, egy negyedik generációs műfüves, kettő hagyományos füves talajú lesz. A nagy pályák mellett egy strandfutballpálya és egy futsal mérkőzések, s további teremsportok lebonyolítására szolgáló, ötszáz néző befogadására alkalmas sportcsarnok, számos erősítő, kondicionáló és rekreációs terem, korszerűen felszerelt orvosi rendelő, egy futópálya, egy nagy és két kisebb konferenciaterem, negyvennyolc szobás, négycsillagos hotel, százhúsz fős kapacitású konyha és étterem is létesül. Ez a technikai bázis ad majd otthont nem csak a felnőtt- és korosztályos válogatottaknak, de az edzőképzésnek, a játékvezetők felkészítésének, valamint külföldi csapatok edzőtáborozásának is.

Vissza