Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Teljesen összetört a zsámbéki busz a Moszkva téri balesetben

Közélet > Zsámbék

2008-11-25


A 2840-es számú, Zsámbék felől közlekedő Volán-busz és egy tűzoltóautó karambolozott a Moszkva téren ma reggel fél kilenc körül. A balesetben tizenhárom ember sérült meg, kilencen a busz utasai közül. Óriási a torlódás a környéken.

A baleset a Moszkva téren, a Szilágyi Erzsébet-fasor betorkollásánál lévő nagykereszteződésben történt, amikor a Krisztina körút felől érkező, balesethez kirendelt, szirénázó tűzoltóautó és a balra nagyívben a fasorból a villamos takarásából előbukkanva a térre kanyarodó busz összeütközött. A buszon ugyan Volán-jelzés szerepel, de azt a Kontakt-Bus nevű, a Zsámbéki-medencében személyszállítással foglalkozó cég üzemeltette.

A baleset következtében mindkét jármű teljesen összetört. A busz kilenc utasából hárman súlyos, a többiek könnyebb sérülést szenvedtek. Négy tűzoltó is megsérült, közülük a tűzoltó autó sofőrje súlyosan. Az ellátásra szorulók mentése fél tízre befejeződött. A helyszínelés még tart, a roncsok elszállítására csak azután kerülhet sor Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője szerint. 


Vissza