Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Épülhet az edzőcentrum

Sporthírek > Telki

2008-07-26


Pénteken megérkezett az európai szövetség (UEFA) közel 750 millió forintnak megfelelő támogatása a Magyar Labdarúgó Szövetség számlájára. A sportág európai szervezete 2,5 millió euróval támogatja a tervek szerint jövő év elején átadásra kerülő Telki edzőközpont megvalósítását, 800 ezer svájci frankkal pedig az OLLÉ műfüves pályaépítési programot segíti - olvasható az MLSZ honlapján.

Látványos változások történtek az elmúlt napokban Telkiben, ahol javában zajlik az MLSZ jövő év elejére készülő edzőközpontjának építése. Már megkezdődött a leendő sportcsarnok kialakítása is, melytől a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján, a ww.mlsz.hu jobb felső sarkán elhelyezett feliratokra kattintva élő egyenes adásbn közvetítenek a helyszínen felállított webkamerák - óránként frissülő felvételekkel.

Döntően befolyásolja a település jövőjét az a Puskás Ferencről elnevezett labdarúgó sportcentrum, amelynek alapkövét tavaly tavasszal rakták le, a kivitelezést pedig idén tavaszra ígérték Telkiben. A végleges szerződés megkötésére ugyan csak a múlt nyár végén került sor, és a szerződés hatályba lépésére is december elejéig várni kellett. Sőt a Magyar Labdarúgó Szövetség által eredetileg 2008 tavaszára tervezett átadás tovább csúszott a beruházáshoz szükséges másfél milliárd forint hitel finanszírozásának megoldatlansága miatt.

Az MLSZ korábban az OTP-vel állt kapcsolatban, de a pénzintézet április elején visszalépett a hitel folyósításától. Ezután több banktól is érkezett ajánlat, amelyek felismerték: egy jó ügy érdekében kezdeményeznek egyeztetéseket. Az Magyar Fejlesztési Bank (MFB) feltételei voltak a legkedvezőbbek, s végre aláírták a szerződést: húszéves futamidőre 1,4 milliárd forintot kap az MLSZ.

Az MLSZ honlapján Kisteleki István elnök hangsúlyozta: a világszínvonalú komplexum a kivitelezővel történt megállapodás értelmében hét és fél hónap alatt készül el. A beruházás összköltsége 2,4 milliárd forint, a nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetségtől mintegy 800 milliós támogatás érkezik, a földterületet az MLSZ már korábban megvásárolta. A hitel visszafizetésére megvan az alap, ugyanis a tavaszra megépülő edzőcentrum évente 300 millió forint bevételt hoz. Ezzel számolva az MLSZ szerint 2012-től a komplexum már profitot is termel.

Danóczy Balázs, Telki polgármestere szerint továbbra is az óvatos optimizmus az indokolt. Az önkormányzat az elmúlt egy évben nagy munkát végzett annak érdekében, hogy megvalósuljon a projekt, és megtanulta, hogy ne a médiának higgyen az MLSZ körül zajló események során. A labdarúgó szövetség eddig megbízható partnernek bizonyult, minden vállalásukat és szerződéses kötelezettségüket teljesítették.

Az MFB hitel mellett az MLSZ immár rendelkezik a jogerős építési engedéllyel is, így nincs akadálya annak, hogy jövő tavasszal átadják a létesítményt. A beruházás megkezdésével párhuzamosan a szakmai stábot is elkezdte szervezni a szövetség: július 1-től az MLSZ alkalmazásában áll Jámbor László, a több mint két évtizede Hollandiában élő, nagy nemzetközi tekintélynek örvendő szakember, aki korábban többek között az Ajax-nál tevékenykedett. Jámbor a szövetség fejlesztési igazgatójaként felelőse lesz az edzőképzésnek, felügyeli a különböző korosztályos válogatottakat, s vezeti, koordinálja a Telkiben épülő edzőközponttal kapcsolatos feladatokat. A komplexum jövő évi átadása után ő látja majd el a szakmai igazgatói teendőket.

***

MLSZ Telki Sporthotel és Edzőcentrum
Állásajánlat: szállodaigazgató

Budapesttől 20km-re található gyönyörű településen, Telkiben épülő, 2009. márciusában nyíló négy csillagos sporthotelbe keresünk ez év szeptemberi kezdéssel az alábbi feltételekkel szállodaigazgatót!

Mi lesz a feladata?
Nyitás előtt:
- a szálloda üzemeltetésének előkészítse
- a munkatársak kiválasztása
- a szálloda megnyitása
Nyitás után:
- A szálloda gazdaságos vezetése
- Az üzemeltetés teljeskörű felügyelete
Mit várunk el?
- felsőfokú szakirányú végzettség
- 2-3 év szálloda vezetésében eltöltött tapasztalat
- angol nyelv
- tárgyalási szintű ismerete
- labdarúgás iránti érdeklődés
- kapcsolatrendszer
Előny:
- egyéb idegen nyelv ismerete
- szállodanyitási tapasztalat
- külföldi szakmai tapasztalat
Mit kínálunk?
- versenyképes jövedelem
- kihívás
- kulturált munkakörnyezet
- egyéni fejlődési lehetőség

Jelentkezés: A magyar és angol nyelvű fényképes önéletrajzokat a czuppon.peter@mlsz.hu e-mailcímre várjuk július 4-ig. A tárgyban kérjük feltüntetni: CV- Szállodaigazgató.

Állásajánlat: sales manager

Mi lesz a feladata?
- értékesítési stratégia kialakítása, lebonyolítása
- új értékesítési területek felkutatása
- kapcsolattartás a partnerekkel
- árajánlatok készítése, tárgyalásokat vezetése
- sportrendezvények, konferenciák szervezése
Mit várunk el?
- felsőfokú végzettség
- kiváló kommunikációs készség
- profitorientált szemlélet
- hasonló pozícióban eltöltött szakmai tapasztalat
- tárgyalási szintű angol ismeret
- labdarúgás iránti érdeklődés
Előny:
- egyéb idegen nyelv ismerete
- külföldi szakmai tapasztalat
- kapcsolatrendszer labdarúgás területén
Mit kínálunk?
- Versenyképes jövedelem
- Kihívás
- Kulturált munkakörnyezet
- Egyéni fejlődési lehetőség
Jelentkezés: A magyar és angol nyelvű fényképes önéletrajzokat a czuppon.peter@mlsz.hu e-mailcímre várjuk július 4-ig. A tárgyban kérjük feltüntetni: CV- Sales manager.

Vissza