Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


dr. Szabó Miklós búcsúja Mayer Ferenctől

Múltunk tanúi > Budakeszi

2005-04-26
Drága Feri bácsi!

Egyházközségünk hívei és képviselő-testülete nevében búcsúzom Tőled.

Halálhíred egy vasárnapi szentmisén ért utol. Megint elment egy jó ember. A példás férj, édesapa és nagyapa, egyházközségünk egykori elnöke. Korábbi testületi tagjaink és Németh László plébános úr után április 10. óta a Te neved is elhangzik a mennyei névsorolvasáskor, legalábbis így hisszük, és Téged ismerve bizton reméljük is.

Talán Húsvétkor találkoztunk utoljára, talán régebben már, nem emlékszem. Emlékezetem ködéből viszont elővillan egy régi kép, amikor alig egyévi itt lakás után László atya feleségemmel együtt engem is meghívott a képviselő-testületbe. Az elsők között üdvözöltél bennünket. Mosolygós, barátságos tekinteted, biztató szavaid és erős kézfogásod azt jelezte, befogadtok, bizalmaz szavaztatok nekünk.

1985-ben Misi bácsi után olyan időszakban vállaltad a képviselő-testületi elnökséget, amikor ez több volt a katolikus ember hitvallásánál. Hét gyermek mellett ehhez személyes bátorságodra is szükség volt. Méltóbb embert e feladatra nem választhatott volna a testület.

Nem csak családi életeddel, de testületi munkáddal is példát mutattál nekünk. Mindig másokért éltél, s ha kellett égtél is, ahogy mondják, néha két végén égetted a gyertyát, ami most ellobbant.

Tudom, szerénységed nem engedte soha, hogy érdemeiddel hivalkodjál, pedig az elmondottakon kívül is van még számos dolog, amire méltán büszke lehettél.
Talán megbocsátod, ha emlékezetemből néhányat most megemlítek:
-    a zárdaépítés engedélyeztetésének bonyodalmai és a kivitelezés irányítása
-    az egyházi ingatlanok visszaszerzéséhez nyújtott szakmai tanácsaid és a kivitelezésben vállalt személyes közreműködésed
-    a Prohászka Ottokár Alapítvány létrejöttében betöltött szereped
-    a Prohászka gimnázium építésének beindításához és az első iskolaszék felállításához nyújtott támogatásod
-    az újjászerveződő cserkészet támogatása és a Szent László Ház felújításának kezdeményezése.

A képviselő-testületi elnökség mellett számos más dologra is futotta erődből, amiket felsorolni már nem az én tisztem, de remélem, hogy akad majd egy tollforgató, aki megörökíti az utókornak emlékedet, hogy nekik is példakép legyél, ahogy nekünk voltál.

Az egyházközség hívei, testülete és a magam nevében ígérem, hogy emlékedet megőrizzük.
Drága Feri bácsi, nyugodjál békében! Isten veled!

Dr. Szabó Miklós, a budakeszi római katolikus egyházközség világi elnöke

Vissza