Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szupermaraton: a Budakeszi - Budapest szakaszgyőztes Bogár János

Sporthírek > Budakeszi

2007-10-25


Bogár János szakasz győzelemmel fejezte be a 18. Samsung Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni futóversenyt, melyen összetettben a harmadik helyen végzett.

Október 23-án a Budakeszi és a budapesti Városliget között Bogár János több mint kétperces előnnyel ért célba a lengyel Jaroslaw Janicki előtt, aki azonban így is megvédte címét. A második helyet az orosz Anatolij Kruglikov szerezte meg. A végig egyenletesen teljesítő Zabari János negyedik lett.

A nők versenyében a német Maria Bak ezúttal sem talált legyőzőre, mind az öt szakaszon elsőként futott a célba, így nagy fölénnyel bizonyult ismét a legjobbnak. A második és harmadik helyért az utolsó szakasz végéig nyílt volt a küzdelem, végül az orosz Jeremina Galina megelőzte honfitársát, Ljudmila Kalinyinát. Gurdon Éva egyetlen magyar versenyzőként indult és teljesítette a csaknem 320 km-es távot.

Csapatban a férfiaknál a Koronás Cukor, a nőknél a Pest Megyei Önkormányzat együttese végzett az élen.

Az utolsó szakasz egyben nemzetközi félmaratoni viadal is volt. A félmaratoni dobogósai:
férfiak: 1. Csillag Balázs 1:11:27 óra
2. Rezessy Gergely 1:11:27
3. Erfano Ashenafi (etióp) 1:11.54

nők: 1. Papp Krisztina 1:21.05 ó
2. Prokoppné Teveli Petra 1:22.24
3. Földingné Nagy Judit 1:23.33

A félmaratoni távot senior kategóriában sikerrel teljesítette dr. Draskóczy András, a budakeszi önkormányzat volt képviselője.Budakesziről a versenyben szerepet játszott Farkas László, a Honvéd Sportegyesületek Szövetségének elnöke, a szupermaraton versenyigazgatójának jobbkeze, Breiman Erzsébet és Kámánné Varga Ágnes versenybírók, Szabó Bence masszőr.

Október 22-én a Tata-Budakeszi szakaszgyőztest, Anatolij Kruglikovot Budakeszi önkormányzata különdíjjal ajándékozta meg. Ugyancsak különdíjat kapott Horváth Zsuzsa, tizenéves kerekesszékes versenyző, aki néhány éve autóbalesetben szerzett fogyatékossága ellenére sikerrel teljesítette a távot. A versenyen édesapja görkocsolyával kísérte.

A hétfői mezőny beérkezését követő, a Széchenyi István Általnos Iskola aulájában tartott önkormányzati fogadáson részt vett Ewald Angetter dandártábornok, az alsó-ausztriai katonai sportszövetség elnöke, Facskó István, a Samsung Electronics Zrt. elnöke, dr. Nagy Sándor a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton szervező bizottságának elnöke, Nemcsik Zsolt olimpiai ezüstérmes kardvívó és Vajda Attila kenu világbajnok. A műsorban Darvas Luca, Roskovics Ivett és Szabó Nikolett korosztályos élvonalbeli fitness sportolók és a Rúzs tánccsoport közreműködött.


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg