Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Csak július 31-ig használhatók a régi közgyógy igazolványok

Életmód > Budakeszi

2007-07-29


A közgyógyellátási igazolványokról szóló törvény értelmében a 2007. június 30-ig lejárt, régi tipusú közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezők továbbra is a korábban megszokott feltételekkel vehetik igénybe e jogcímen az ellátásokat, amennyiben a települési önkormányzat jegyzőjénél már kérelmezték a jogosultság újbóli megállapítását.

Azok a közgyógyellátottak, akik közgyógyellátásra való jogosultságuk meghosszabbítását már kezdeményezték:
- 2007. július 31-ig a régi tipusú igazolványuk felmutatásával juthatnak hozzá téritésmentesen a jogszabályban meghatározott gyógyszereikhez, gyógyászati segédeszközeikhez és gyógyászati ellátásokhoz.
- 2007. augusztus 1. és október 31. közötti időszakban a közgyógyellátottak a régi tipusú igazolványuk és a jegyző által kiállított igazolás együttes felmutatásával juthatnak hozzá a fentiekben meghatározott ellátásokhoz.
- Az új tipusú közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezők részére - 2007. július 1. és 2007. október 31. között lejáró igazolvány esetében a törvény lehetővé teszi, hogy az új igazolvány kiadásáig, de legkésőbb a lejáratot követő három hónapig az egyéni és az eseti gyógyszerkeret időarányos részének biztosításával az igazolvány felhasználhatóságának meghosszabbítását. A meghosszabbítás feltétele, hogy az érintett a jogosultság megállapítása iránti kérelmét az igazolványon feltüntetett lejárati idő előtt beadja. (forrás: vezermegye.hu)

 


Vissza