Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Elmarad a lemezlovas-rekord a budakeszi vitorlázó reptéren

Kultúra > Budakeszi

2007-07-25


Elmarad a budakeszi vitorlázó reptéren a tervek szerint ma kezdődő és vasárnap estig tartó első nemzetközi elektronikus zenei fesztivál, mellyel mint a legtöbb, éppen ötszáz lemezlovast (dj-t !) felvonultató rendezvény, Guiness-rekordot is döntöttek volna tizenötezer vendég előtt az előzetes beharangozás szerint.

A quart.hu értesülései szerint az aláírt szerződések ellenére, többszöri felszólításra sem teljesítették a kifizetési kötelezettségüket a szervezők, ezért számos külföldi dj lemondta szereplését. Ígérgetések és fejetlenség mellett minden bizonnyal Budakeszi önkormányzata mint tulajdonos és a vitorlázó repülőtér üzemeltetője mint bérbe adó között kialakult vita (ld. Cikkünk...) is szerepet játszott abban, hogy a szervezők sajtónyilatkozata szerint a bérleti díj egy hónap alatt a duplájára nőtt. Az üzemeltető ugyanis anélkül adta bérbe a repteret, hogy arról a tulajdonos önkormányzatot értesítette volna, holott az alapszerződés szerint nem sportcélú rendezvény  esetén ezt meg kellett volna tennie - értelmezte a szerződést az önkormányzat ügyvédje a július 10.-i képviselő-testületi ülésen. Az önkormányzat részesedést kért a bérleti díjból, mire a rendezőkkel szerződéses jogviszonyban álló üzemeltető megduplázta a bérleti díjat. Végül a repteret üzemeltető Aeroklub Farkashegy és a rendezvénybe befektető Forma-Tető Kft. felbontotta a bérleti szerződést. A szervezők új helyszínt próbáltak keresni, de két héttel a rendezvény előtt ez már nem sikerült. A rendezvény befektetője, Foltán István pedig azt is bejelentette, hogy mégsincs elég pénze a rendezvény finanszírozására. Főként, hogy bevételre a jegyeladásokból sem lehetett számítani: egyes híresztelések szerint a 15 ezresre remélt tömeg helyett mindössze párszáz jegyet sikerült eladni.

Cikkünk a reptértulajdonos önkormányzat és a repteret bérbe adó üzemeltető közötti vitáról a képviselő-testület július 10-i ülésén

Nagyon nem lesz dj-rekord Budakeszin (quart.hu)

Önkormányzati sajtóközlemény

Foma-Tető Ingatlanforgalmazó, Építő és Szolgáltató Kft. (2316 Tököl, Jókai Mór u. 27. képv.: Foltán István ügyvezető, mint rendezvényszervező 2007. május 21-én jelentkezett azzal a szándékkal, hogy a 2007. július 25-28-ig tartó nagyszabású rendezvényről készített tájékoztató anyagot átadja.
    Az IEMF (International Electronic Music Festival) elnevezésű rendezvény helyszínéül a Budakeszi 075/1. hrsz. Reptér megjelölésű ingatlant jelölték meg, mely 1/1 hányadban önkormányzati tulajdon.
     2004. március 19-én a fenti területre a használati megállapodás aláírása megtörtént, melynek mellékletét képezi az Önkormányzat és a Csepel Aeroklub Farkashegy közötti üzemeltetői megállapodás. 
      Az önkormányzat tudomására jutott, hogy az Aeroklub Farkashegy Sportegyesület a Budakeszi repülőtér épületeit, valamint területének nagy részét bérleti szerződés keretében a Foma-Tető Kft használatába adta 4 napos időtartamra 2007. július 25.-28-ig. 
      A Foma-Tető Kft. ezen a területen International Electronic Music Festival néven rendezvényt szervezett és hirdetett meg, melyen a tervek szerint 5 helyszínen négy napon keresztül DJ-k szolgáltatnak zenét. A szervező nyilatkozata szerint a rendezvényre kb. tízezer vendéget várnak (ugyanakkor Budakeszi teljes lakossága 13.000 fő).
      Az önkormányzat folyamatosan egyeztetéseket tartott a fentiek rendezése miatt a Foma-Tető Kft. ügyvezetőjével és jogi képviselőjével, valamint levélben kereste meg az Aeroklub Farkashegy SE-t. 
      Tudomásunk szerint a bérleti szerződést időközben az Aeroklub Farkashely SE felmondta. Az önkormányzat több ajánlatot tett a rendezvény szervezőjének, melyekről a mai napig nem született megállapodás, így a rendezvény elmaradásáról van tudomása az önkormányzatnak.

Budakeszi, 2007. július 25.
Tisztelettel: Tagai István polgármester


Vissza