Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kitüntették a Budakeszi Népdalkör vezetőjét

Kultúra > Budakeszi

2007-07-17Váci Katedra-díjat kapott Kis Csongor Áronné, a váci Deákvári Óvoda dolgozója, a Budakeszi Népdalkör vezetője, aki évekkel korábban a budakeszi Pitypang Óvoda pedagógusa volt.


A nagyszabású ünnepségen Csereklye Károly alpolgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta az otthoni neveltetés fontosságát, ami sajnos sokszor hiányos és a pedagógusnak kell azt pótolnia. Olyan világban élünk, amikor összekeveredik a szabadság a szabadossággal, s odáig fajulhatnak a dolgok, hogy a diák bántalmazza, megrugdossa pedagógusát vagy a szülő tesz ilyet, ha véleménye nem egyezik a pedagóguséval. Ez már nem csak pedagógiai, hanem társadalmi probléma is. Az alpolgármester köszönetet modott a pedagógusok áldozatos munkájáért, s hangsúlyozt a város felelősségét az oktatás-neveléshez szükséges feltételek biztosításában.

A Váci Katedra - díjat dr. Bóth János polgármester adta át Kis csongor Áronén kívül még hat pedagógusnak. Az ünnepségen még közel negyven pedagógus és oktatást segítő dolgozó kapott elismerést.


Vissza