Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Fedezd fel az örökséged! - erdőismereti vetélkedő

Életmód > Pest megye

2018-09-28


Több lett-e az erdő hazánkban az elmúlt száz évben? Hogyan pótoltuk a Trianon utáni erdőveszteséget? Mit tehetünk természeti örökségünk gyarapításáért? Megtudják aok a középiskolás csapatok, amelyek jelentkeznek az Országos Erdészeti Egyesület vetélkedőjére. A jelentkezési határidő október 8., hétfő.

Az online megmérettetésen október és november folyamán öt elméleti forduló mellett egy videót is kell készítenie a csapatoknak, így nemcsak az elméleti tudásnak, hanem a kreativitásnak és a csapatmunkának is nagy szerepe van a feladatok megoldása során.

A felkészülés alapja az Országos Erdészeti Egyesület ismeretterjesztő filmje, amely "A növekvő erdők nyomában" címmel az október 1-7. közötti Erdők Hete alkalmából jelenik meg.

Jelentkezni az Erdők Hete végéig, 2018. október 8-ig lehet a csapat és a csapattagok nevének megadásával. A jelentkezéssel kapcsolatos részletes információk a vetelkedo.oee.hu oldalon vagy a verseny Facebook-oldalán olvashatók. A jó hangulatú verseny végén az első három helyezett csapat tagjai értékes nyereményekkel gazdagodnak, az első tíz helyezett pedig egy erdőismereti programon vehet részt.

A "Fedezd fel az örökséged!" vetélkedőt harmadik alkalommal hirdeti meg az Országos Erdészeti Egyesület, az Agrárminisztérium támogatásával.

2016-ban a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium csapata vihette haza az első helyezettnek járó jelentős jutalmat, míg 2018 tavaszán a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium "Borostyánok" nevű csapata nyerte a megmérettetést. A verseny célja a fiatalság figyelmét felhívni a magyar erdők értékeire, amelyek megőrzése számukra a legfontosabb, hiszen az erdők az ő örökségüket képezik.

Forrás: OEE


Vissza