Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Elhunyt Veres Jánosné

Múltunk tanúi > Budakeszi

2007-07-13


Életének 82. évében elhunyt Veres Jánosné Rica néni, Budakeszi négy óvodájának és az óvodakonyhának a vezetője. Temetése július 13-án, pénteken 16 órakor lesz a budakeszi temetőben.

Veres Jánosné az ötvenes években került Budakeszire mint óvodai pedagógus. Középiskolai matematika tanár férje fiatalon meghalt, három gyermeküket egyedül nevelte fel: János mérnök, KLára textil iparművész, Zoltán erdész lett. 1977-ig az ún. Tüzép-óvoda (később II. számú, ma Tarkabarka-Kunterbunt Óvoda) vezetője lett. Volt munkatárai elmondása szerint a vezettette be a vezetékes vizet az épületbe és harcolta a vízöblítéses WC-k beszerelését. 1977-ben éppen augusztus 20-ra elkészült a Piros óvoda (később I. számú, ma Pitypang óvoda) a Zichy Péter utcában, melynek berendezését, kertjének kialakítását szakmailag ő felügyelte.  1977-től a Piros Óvoda mellett az ő irányítása alá tartozott a bagolyvári óvoda két csoporttal, a Tüzép-, a Piros és az alsó óvoda (II. számú, ma Szivárvány Óvoda) és az iskolákat is ellátó óvodakonyha. 1984-ben a Zichy Péter utcai óvoda vezetőjeként ment nyugdíjba, de néhány évig óvodatitkárként még az intézményben dolgozott.

Rendkívül művelt, jó beszédkészséggel megáldott, tiszteletet parancsoló, szigorú, de igazságos, szakmailag igen felkészült embernek ismerték munkatársai. Jól hegedült, szépen énekelt. Irányítása alatt két évig a mai Pitypang Óvoda zenei bázisóvodává alakult, ahol a környék óvónőinek zenei továbbképzését tartották. A zenei nevelés alapját a Kodály-módszer, a "tiszta forrás" jelentette. zenei továbbképzése itt volt a környék óvónőinekKodály-módszer alapján tiszta forrásból. Volt munkatársaiban az igazi pedagógus képét hagyta maga után.


Vissza