Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Schirilla György maratoni futása a gyerekekért

Sporthírek > Budakeszi

2007-06-27


Schirilla György apjához hasonlóan szintén hosszú futásával irányítja rá az általa igen fontosnak tartott kérdésekre a figyelmet. Ezúttal az iskolás gyerekeknek mutatta meg, hogy egészséges életmóddal mire képes az ember. Június 16-án érkezett  Zsámbékra, Pátyra és Budakeszire.

Schirilla György 2007 június 11-től hat nap alatt jutott el Szombathelyről Budakeszire. Naponta átlagosan 40 kilométert (majdnem Marathon távot) futott, és pihenőit úgy választotta meg, hogy az út menti kis falusi iskolákban találkozhasson a gyerekekkel, meséljen nekik, s szavainak hitelét személyes teljesítményével, élő példával támassza alá. Schirilla György fontosnak tartja az egészséges táplálkozást, elítéli a doppingszereket, és csak a szigorúan véve biológiai eredetű táplálék kiegészítőket, például a szarvasmarha előtej kivonatot (kolosztrumot) tekinti megengedhetőnek. A sok edzés mellett ennek köszönheti kivételes teljesítőképességét.                           

Így június 16-án fél négy körül érkezett Budakeszire. A Pátyi úton a Budakeszi-táblánál Czifra Zsuzsa, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport- és Ifjúsági Bizottságának elnöke várta, s a többi településhez hasonlóan egy emlékszalagot kötött a futó által hozott kopjafára. A város szélétől budakeszi futók kísérték a neves sportember a művelődési központ szabadtéri színpadáig. Útközben a kisebbek a Templomtérnél, a legkisebbbek, az óvodások a Postánál csatlakoztak a menethez. Schirilla György futása annak érdekében, hogy a gyerekek találkozzanak a futás örömével és a futást a nyári szünetben is gyakorolják, az eredeti tervtől eltérően Budakeszin fejeződött be, mert a rendőrség nem vállalta a futó útvonalának biztosítását a Hősök teréig.


Vissza