Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Pályázatok kkv-k eszközbeszerzésére

Gazdasági rovat > Pest megye

2018-01-03


Megjelentek a pályázatok a Pest megyei mikro-, kis- és közép-vállalkozások eszköz-vásárlásaira 4,5 milliárd forint keretösszeggel. Pályázni 2018. január 31-én 8 órától lehet. Cél a kkv-k fejlődésének, gazdasági szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahely-megtartó beruházások támogatása, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság erősítése.

A mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatására irányuló támogatási kérelmeket 2018. január 31-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.
Pályázók köre:   Pest megyei székhellyel rendelkező mikro-, kis-, és középvállalkozások
amelyek fejlesztését Pest megye területén valósítja meg.
Rendelkezésre álló forrás:     4,55 milliárd Ft
Támogatás mértéke:  5-60 millió Ft
Támogatási intenzitás:  10-55% (támogatás-típustól és vállalkozásmérettől függően)

Pályázati felhívás
Pályázati adatlap

További információk a Magyar Államkincstár honlapján.

Pest megye az uniós csatlakozásunk kezdete óta csak korlátozottan jutott hozzá a tényleges fejlettségi szintjének megfelelő forrásokhoz. Ennek érdekében Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése 2015. október 30-i közgyűlésén hozott határozatával azt javasolta a Kormánynak, hogy - a 2016. évi regionális lehatárolás felülvizsgálat során - Pest megye önálló NUTS 2 régióvá válásáról szülessen döntés.

A Kormány támogatta Pest megye és Budapest közigazgatási határai mentén történő kettéválasztását önálló NUTS2-es régiókká. Az NGM a Közép-magyarországi régió NUTS-besorolásának módosítására irányuló kérelmet, az Európai Bizottság Főtitkársága, valamint az Európai Unió Statisztikai Hivatala (EUROSTAT) részére benyújtotta, az Európai Bizottság a régiós szétválasztást 2016. novemberében jóváhagyta.

Pest megye önálló régióvá válása az Európai Bizottság döntésétől számított második évben léphet hatályba, első ízben csak a következő, 2021-től induló uniós fejlesztési ciklusban jelenthet a megyének - mint kevésbé fejlett régiónak járó - többletforrást. Ennek kompenzálása érdekében a Kormány 1517/2016. (IX. 23.) Korm. határozatában arról döntött, hogy 2016-2018. között 80 milliárd forintot fordít Pest megye kompenzációjára Pest megye Területfejlesztési Koncepciója és Pest megye Területfejlesztési Programja megvalósítása érdekében.


Vissza