Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szelenczy Gabriella újra jegyző Budakeszin

Közélet > Budakeszi

2017-11-09


Dr. Szelenczy Gabriella 1986-ban doktorált jogászként Pécsett. A Baranya Megyei Bíróság, a pécsi városháza, 1996-tól falusi jegyzői állások után 2002-től Herceghalom jegyzője. 2011-ben Budakeszin jegyző, 2013 elejétől a Budakeszi Járási Hivatal vezetője. 2017 végén azonban visszatér a budakeszi polgármesteri hivatal élére.

- Miért mondott igent?
- Nekem a Budakeszi Járási Hivatal a „gyermekem”. Inspiráló feladat volt a hivatal felállítása, amely mostanra már olajozottan működik, van elég dolgozónk, a feladatkörök világosak, jó a munkahelyi légkör, az ügyfelek elégedettek.  Úgy látom, hogy a Budakeszi Polgármesteri Hivatal élén most nagyobb szükség van a munkámra, és nagyon köszönöm a polgármester asszony és a képviselő-testület bizalmát.

- Mire a legbüszkébb a járási hivatalvezetői munkájából?
- Az az ügyfélközpontúság, ami kezdettől fogva elvárása volt a kormánynak és kormánymegbízott úrnak, és amelyet reményeim szerint sikerült is megvalósítani. Törekvésünk, hogy tőlünk az ügyfelek még akkor is elégedetten távozzanak, ha a problémájukat nem tudtuk elintézni, de minden segítséget a lehető leghamarabb megadtunk a továbblépéshez.

- Mi az, amit a jegyzői munkában meg szeretne valósítani?
- Az éppen ez az ügyfélközpontúság. A cél egy jól működő hivatal felállítása ismét, lehetőség szerint állandó szakember-gárdával, amellyel mind a képviselő-testület, mind Budakeszi lakossága elégedett. Megtartó erő lehet az is, hogy a nyáron a képviselő-testület megemelte az illetményalapot. A stabilitásra már csak azért is nagy szükség van, mert a napi feladatokon túl jelenleg Budakeszin az új iskola, a tanuszoda, az evangélikus templom építése mellett 27 kisebb beruházás is zajlik, a tervezett új óvodáról nem is beszélve, ami fokozott figyelmet, szakértelmet és pontosságot igényel. (x)


Vissza