Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Pátyiaknak novembertől ingyenes a biatorbágyi szakrendelő

Közélet > Páty

2017-11-03


A Biatorbágyi Egészségház szakrendeléseire a pátyiak október 1-ig ingyen járhattak. Azóta fizetni kell a vizsgálatokért. Biatorbágy önkormányzata azért döntött így, mert a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő csak a Szent János kórházban finanszírozza a pátyiak vizsgálatait - áll a pátyi önkormányzat honlapján.

2017. november 1. és 2018. január 31. közötti időszakra Páty önkormányzata azonban megállapodást köt Biatorbágy önkormányzatával az egészségügyi szakellátások ingyenes biztosítására, melynek finanszírozására havi egymillió forint előirányzatként szerepel a település költségvetésében.

A tárgyalások és egyeztetések folytatódnak. A képviselő-testület kezdeményezte, hogy a Biatorbágy Egészségház szakrendeléseinek igénybevételében érintett települések közösen forduljanak kérelemmel az EMMI-hez.

A Képviselő-testület arról is döntött, hogy november 1-től Páty házorvosai a laborvizsgálathoz szükséges vér levételét ezentúl intézményesen heti gyakorisággal helyben elvégzik. A szállítás költségeit az önkormányzat biztosítja.

forrás: paty.hu

Vissza