Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


20 éves jubileumát ünnepelte a Budakeszi Népdalkör

Kultúra > Budakeszi

2007-05-19Május 19-én délután tartotta 20. születésnapját a Budakeszi Népdalkör az Erkel Ferenc Művelődési Központ kertjében. A kórus a jubileumra egy CD-lemezzel is előrukkolt, melyen eddigi repertoárjukat ismerheti meg a nagyközönség.


A  húsz évvel ezelőtt alakult kórus óvónőkből Kis Csongor Áronné vezetésével verbuválódott azzal a szándékkal, hogy a 3-7 éves gyerekek magyar népzene iránti érdeklődését felkeltse, s az életüknek e döntő szakaszában megalapozza. Az óvónők azóta más szakmákat is képviselő édesanyákkal egészültek ki .

Szombati rendezvényüket megtisztelte jelenlétével Vass József, a Vass Lajos  Népzenei Szövetség (VLNSZ) elnöke, Olsvai Imre zenepedagógus, népzenekutató (Dunántúl), zeneszerző, a VLNSZ tisztelebeli elnöke,  dr. Gerzanics Magdolna népzenekutató (Felvidék), Széles András, a népművészet ifjú mestere, citerás.

A kórustalálkozó és egyben a program résztvevői az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör (vezető: Kóka Rozália),
Kóka Rozália mesemondó, a VLNSZ tiszteletbeli elnöke, a Vecsési József Attila Művelődési Ház Népdalköre (vezető: Szeghalmi Ágnes), a Fóti Asszonykórus (vezető: Csiharné Barna Brigitta), Kis Gergely Márton, a Népművészet Ifjú Mestere, citerás, református lelkész, a Kosdi Gracia Nostra Vegyeskar (vezető: Konczili Anna), és a budakeszi Bojtár Népzenei Egyesület  tánckara. A jó hangulatú születésnapi program fehér azstalos vendéglátással és közös énekléssel fejeződött be. 

A program támogatói voltak: Budakeszi Önkormányzata, az Erkel Ferenc Művelődési Központ, a Budakeszi Iránytű, a Sváb Pincészet - Schrotti János, Menczinger Tibor, a  Pensió 17 Kft. - Süllősi Gyuláné, Nagy Lászlóné zöldséges, Zoli zöldséges, Szebenye János zöldséges.

 A kórustalálkozó képei 


Vissza