Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szégyellje magát Vona Gábor és kérjen bocsánatot!

> Pest megye

2017-08-31


Csenger Zalán Zsolt, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője Pest megye 2. sz. választókerületében Bocsánatkérésre várva címmel sajtótájékoztatót tartott ma a budaörsi Nyugdíjasok Háza előtt, melyről az országgyűlési  képviselői iroda közleményét közöljük.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje 2017. július 22-én hivatalos facebook oldalán „Nyugdíjas polgárháború lesz?” című bejegyzésében minősíthetetlen és elfogadhatatlan jelzőkkel gúnyolta az időskorúak egy részét. Mindez több mint egy hónapja történt és Vona Gábor - bár erre már többször is felszólítást kapott - azóta sem kért bocsánatot az általa megsértett nyugdíjasoktól. Minden jóérzésű magyar ember - legyen idős vagy fiatal - felháborodott a bejegyzésen. Szégyellheti magát Vona Gábor és az általa képviselt Jobbik.

 Tűrhetetlen és felháborító, hogy magyar honfitársainkat pusztán életkoruk alapján gúnyolódó jelzőkkel illessen bárki is saját hazájukban. Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy a magát „A Nép Pártján” állónak tituláló Jobbik elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje megalázza és megsértse a saját politikai elveitől esetleg eltérő nézetű, időskorú polgárainkat. Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy Vona Gábor többszöri felszólítás ellenére mindezért a mai napig nem kért bocsánatot.

 Egy hónapja várunk a bocsánatkérésre, azonban tovább már nem várhatunk. Ezekben a napokban telefonon és e-mailben kerestük meg azokat, akik írásban felhatalmazták pártunkat kapcsolattartásra azért, hogy tájékoztassuk őket arról, hogy a Jobbik elnöke milyen véleményt fogalmazott meg róluk.

 Ezúton is ismételten felszólítom Vona Gábort, hogy kövesse meg a megsértett nyugdíjasokat, és kérjen tőlük bocsánatot! Egyúttal arra kérem a Jobbik helyi szervezetének elnökét, Császárné Kollár Tímeát, hogy, - ha már Vona Gábor nem teszi meg - pártelnöke helyett Õ kérjen bocsánatot a tiszteletlen, gúnyolódó szavakért.

Csenger-Zalán Zsolt, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője
 
Csenger-Zalán Zsolt az EBESZ és  az  Európa Tanács  Parlamenti  Közgyűlésének  tagja és az  Európa Tanács Migrációs Bizottságának alelnöke is.

Vissza