Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Bölcsődék és óvodák nyertek megyei pályázaton

Gazdasági rovat > Pest megye

2017-07-13


A közgyűlés 5,1 milliárd forintról döntött. Sok agglomerációs település nyert, mivel itt a legnagyobb a kapacitáshiány a megyében. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100%-a. A nyertesek csapatában Budaörs, Biatorbágy és Budakeszi is.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 1 millió Ft, maximum 400 millió Ft volt. A támogatási felhívás keretében a kedvezményezettek – más, önállóan nem támogatható tevékenységek mellett – intézmény/szolgáltatás infrastrukturális fejlesztése és eszközbeszerzések tárgyában nyújthattak be támogatási kérelmet.

A felhívásra helyi/nemzetiségi önkormányzatok és társulásaik, egyházak, civil szervezetek, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok és önkormányzati többségi tulajdonában lévő vállalkozások pályázhattak.

A Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése (VEKOP-6.1.1-15) c. pályázat keretén belül épülnek/újulnak meg az alapfokú oktatási intézmények.

A budakeszi járásban
- a budaörsi Fit's'kool Oktatási Egyesület 51,6 millió forintot nyert VitaPice I. és VitaPici II. családi bölcsődék kialakítására
- Az Egészségwes Biatorbgyért Közhasznú Egyesület 49,5 millió forinthoz jutott gyermekellátó kapacitások fejlesztésére
- Budakeszi önkormányzata 8,4 millió forintott kapott a Pitypang sportóvoda eszközbeszerzésére.

forrás: Pest megye önkormányzata


Vissza