Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Új élelmiszer-logisztikai központ Pilisjászfalun

Gazdasági rovat > Pest megye

2016-04-27


Pilisjászfalun április 19-én adták át a Piliscsoport Zrt. 3,6 hektáros, új logisztikai nagykereskedelmi központját, amely a továbbiakban a legnagyobb magyar tulajdonban lévő élelmiszerlánc, a Coop bolthálózatának ellátását biztosítja a pilisi régióban.

A rendezvényen Bányai József, Pilisjászfalu község polgármestere, Molnár László, a Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. vezérigazgatója mellett Csepeli Lajos, a COOP gazdasági csoport vezetője ecsetelte a beruházás jelentőségét és a régióra gyakorolt szerepét. Kiemelte, hogy a Coop-üzletlánc három alappillére a minél több korszerű bolt nyitása mellett az informatika és a logisztika. Véleménye szerint ekkora vállalkozás korszerű informatika nélkül nem működtethető, ezért ennek megújításán kell dolgoznia minden régiónak.

A pilisjászfalui eseményen részt vett Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa is, aki beszédében felidézte azt a több mint tizenhét évvel ezelőtti személyes emlékét, amikor a most átadásra került logisztikai központ helyére egy amerikai autóalkatrész gyártó cég tervezett egy olyan üzemet, amelynek beruházását annak idején a szakértők, a civil szervezetek és helyi lakosok is több ponton törvénysértőnek találták. Nagy öröm, hogy most külföldi cég helyett egy valódi patrióta vállalkozás épített központot, ahonnan nagyrészt magyar termékek, magyar munkaerővel a magyar háztartások asztalára jutnak el.

A pilisjászfalui eseményen jelen volt még többek között Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke és Romanek Etelka, Esztergom város polgármestere is.

(Pest Megyei Kormányhivatal)


Vissza