Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Folytatódnak az útfelújítások Budapesten

Gazdasági rovat > Pest megye

2015-08-31


További korlátozás várható a Budaörsi úton, a Margit hídnál és a Széll Kálmán téren is. A munkák november közepéig tartanak. A www.kozut.bkk.hu linken valós idejű közúti információk is elérhetők, s interaktív online térkép is segít, hol milyen fennakadásra kell számítani, mivel az előre tervezett korlátozások már napokkal az életbe lépés előtt elérhető az új webes felületen.

Az M1/M7-es autópálya bevezető szakaszán hétfőtől november közepéig újabb korlátozásra kell számítani a BAH-csomópont és a Pannonhalmi út közötti felújítási munkák miatt egy két kilométeres szakaszon. A Budapesti Közlekedési Központ divízióvezetője, Nyúl Zoltán elmondta: az újabb korlátozások és munkálatok érintik az iskolakezdési időszakot is.

"Ez gyakorlatilag egy teljes útburkolatcserével, a szegélyek igazításával, a zöld területek rendezésével járó munka lesz, amelyet több szakaszban bonyolítunk. Lesznek éjszakai, hétvégi munkaszervezési elemek is. Ez mindenképpen befolyásolja az arra közlekedők mindennapjait. Mivel ez eltart novemberig, az iskolai időszakban is lesznek korlátozások" - közölte a divízióvezető.

Felújítási munkák folynak még a Margit hídnál is a budai fonódó villamos építése miatt. Nyúl Zoltán szerint itt is megmaradnak a korlátozások még a következő egy hónapban.

"Korlátozásokra kell számítani a Frankel Leó utcai vágány bekötésénél is. Ennek a szakasznak a munkálatai is belenyúlnak az iskolai időszakba: nagyjából szeptember 20-a környékén fog zárulni, ezután könnyebb lesz a közlekedés. A budai fonód villamos építése a Bem rakparti ágon továbbra is folytatódik - ismertette.

A Széll Kálmán térnél sem lesz könnyebb közlekedni szeptembertől. A korlátozások továbbra is fennmaradnak - mondta Nyúl Zoltán. A divízióvezető hozzátette azt is, hogy a Szépvölgyi úton és a Bécsi úton is vannak korlátozások. A munkák szeptember végéig tartanak.

Hétfőn ismét változik a közlekedési rend a Budaörsi úton

A Budaörsi úti felújítás részeként újabb szakaszon kezdődik meg a munka, ezért hétfő reggeltől ismét változik a közlekedési rend - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel. A belváros irányába a BKK az Egér utat javasolja alternatív útvonalként.

A közlemény szerint a Budaörsi út kifelé vezető oldalán a Zólyom köz és a Petőfi laktanya közötti szakaszon a szélső sávot lezárják. A munkaterület mellett csak egy forgalmi sáv lesz járható, a másik sáv átkerül a befelé vezető oldal útpályájára. Így - az eddigi tereléshez hasonlóan - a városból kifelé vezető irányban összesen két forgalmi sávon, befelé pedig egy forgalmi sávon tudnak közlekedni a járművek.

Emellett a befelé vezető oldalon, a Pannonhalmi út és a Nagyszőlős utca feletti felüljáró közötti szakaszon a szélső sáv lezárása mellett kezdődik meg a felújítási munka. Itt a munkaterület mellett három sáv, míg a felüljáró felhajtójára eső szakaszon a két sávból csak egy lesz járható.


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg