Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ora et labora - Imádkozz és dolgozz

Közélet > Budakeszi

2015-06-29


Idén másodszor szervezett tehetségtábort a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium szaktanári ajánlással kiválasztott 8-10.-es diákoknak Pannonhalmán. A bencés szerzetesek jelmondata nem véletlenül lett a mottójuk: a középkori monostor sokrétű küldetésének bemutatásán dolgoztak a tábor három és fél napja alatt.

A munka sikeréhez nagymértékben hozzájárult az apátság közelségének különleges hangulata és a minden kényelemmel felszerelt szálláshely a Szent Jakab vendégházban, ahol már az első estét csapatépítő játékokkal töltötték. A következő napok apátsági látogatásokkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és a látottak feldolgozásával teltek: kvízjáték tesztelte a diákok tudását, s a médiafoglalkozáson fiktív középkori apátsági újságot állítottak össze. Középpontba állítva  a fény szerepét a hétköznapokban, a tudományban és a nyelvben, készültek középkori gregorián kották és színes templomrajzok, iniciálék és üvegablak tervek különleges papírból– mindezekből összefűzve pedig egy kódex született.

A tehetségtáborok jó alkalmat nyújtanak arra, hogy az érdeklődők elmélyíthessék tudásukat, tapasztalatokat szerezzenek olyan módszerekkel, amelyekre a tanórákon ritkán nyílik lehetőség.

A tábor 80%-ban "A hat vagy nyolc évfolyammal működő középiskolák tehetségsegítő programjainak támogatása című, NTP-KKT-B-14 kódjelű NTP-KKT-B-14-0016 Ora et labora humán tehetségtábor című pályázat támogatásával valósult meg.

forrás: Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg