Nagykovácsi > Életmód
A Pilisi Parkerdő hétvégi túrajavaslata

2014-02-14 18:12:08
1234 olvasás

A Pilisi Parkerdő és Duna-Ipoly Nemzeti Park által közösen kezelt Szénások Európa Diplomás Terület az erdőgazdaság-nemzeti parki együttműködés kiemelkedő példája. A területet két egyedi jelzésű tanösvény mutatja be: a Nagy-Szénás tanösvénynek jele a budai berkenye levele, a Jági-tanösvényé a kislevelű hárs levele.

A Parkerdő a tájidegen feketefenyvesek átalakításával és a vadállomány szabályozásával segíti a természet aktív védelmét, emellett a környezeti nevelésre, a vadvédelmi kerítés karbantartására és a növényzet változásának felmérésére anyagi támogatást nyújt a nemzeti park részére. A különleges terület bemutatásának feladatát a Pilisszentivánon működő Pilisi Len Látogatóközpont látja el, melynek fenntartását a Pilisi Parkerdő Zrt. támogatja. A terület fokozottan védett, ezért a kijelölt turistautakról letérni, az erdőben bármit gyűjteni tilos!

Nagy-Szénás tanösvény

Táv, nehézség: kb. 4 km, enyhe lejtőkkel és emelkedőkkel
Útvonal: Nagykovácsi, autóbusz állomástól indulunk, a zöld jelzést követve kiérünk az erdőbe, itt a kék sáv jelzést követjük nyugati irányba, majd a piros jelzésen visszaérünk a túra kezdőpontjára.

Jági tanösvény

Táv, nehézség: kb. 3 km, enyhe lejtőkkel és emelkedőkkel
Útvonal: A pilisszentiváni sportpálya autóbusz állomástól indulunk a piros kereszt jelzésen, ezután a piros jelzést követjük a Jági-tóig, majd a tanösvény követjük a sportpályához való visszaérkezésig.

Nyomtatás :: Bezárás