Páty > Közélet
Újabb szakaszba lépett a pátyi templom építése

2012-07-23 00:00:00
1858 olvasás

Harmincmillió forintos egyházmegyei és tizenkétmilliós állami támogatásból folytatódhat a pátyi templom építése a használatba vételt lehetővé tevő minimális műszaki állapot elérése érdekében. A plébánia, a paplak és a közösségi terek nagyobb része azonban az idén biztosan nem készülhet el, így itt gépészeti szerelést sem végeznek. – nyilatkozta lapunknak Kővágó István egyházközségi jegyző.

Eredetileg az épület külső szigetelési és téglaburkolási munkáit végezték volna el az állami támogatásból, de a nagyszámú támogatási kérelem miatt az egyházügyi államtitkárságtól kapott forrás csupán a hátralévő munka negyedére lesz elegendő. A szigetelés mielőbbi befejezése az épület fűtési költségeinek csökkentése érdekében lenne szükséges. A folytatáshoz jövőre újabb támogatási kérelmet nyújtanak be az egyházügyi államtitkársághoz. Az idei gépészeti (fűtés- víz-, gázszerelési) és aljzatbetonozási munkák anyagi fedezetét az elnyert egyházmegyei forrás biztosítja. A még hiányzó külső nyílászárók gyártása folyamatban van, rövidesen megkezdődik a beszerelésük a tavalyi egyházmegyei támogatás terhére.

Kővágó István az egyházközség köszönetét fejezte ki a támogatásokért a Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatalnak és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának. Idei céljaik megvalósításához a hívek nagylelkű adományain kívül egyéb támogatásra már nem számíthatnak. Minden felajánlást hálás szívvel fogadnak.

A pátyi egyházközség honlapján (www.ude.hu) a templomépítésről készült képgaléria és a felajánlásokkal kapcsolatos tudnivalók egyaránt megtalálhatók.

Nyomtatás :: Bezárás