Budakeszi > Sporthírek
Bécs-Pozsony-Budapest Ultramaraton - Németh Csaba az abszolút győztes

2011-10-25 08:00:00
1174 olvasás

Október 23-án délután a Tabánban, az ötnapos versenyt és a félmaratoni táv teljesítését követően a miskolci Németh Csabát hirdették ki abszolút győztesnek a Bécs-Pozsony-Budapest Ultramaratonon.

Tizenötperces hátrányát a szakadó esőben csak 11 percre tudta csökkenteni a szintén borsodi Bogár János, aki így összetettben másodikként végzett. A dobogó harmadik fokára Herbák Gergő léphetett fel.

A férfiváltók versenyét a DOVER Nyelvi Centrum ötöse nyerte (21:55.17), mögöttük az ELTE Sashegyi Gepárdok csapata végzett, harmadikként a Hírös Suttyók stafétája zárt. A két női csapat közül a Girls in Shape együttese jobbnak bizonyult a Száguldó Virágoknál.

A félmaratonit - a Budakeszi és a budapesti Tabán közötti 21 km-t - a férfiak között Soltész Roland futotta le a leggyorsabban, ezüstérmesként Karajkó Sándort tapsolta meg a végig szakadó esőben is kitartó tömeg, a bronzérmet pedig Balázs Levente nyakába akasztották.
   
Eredmények:
    5. nap, Budakeszi - Budapest (Tabán), 21 km:
1. Soltész Roland 1:11:26 óra
2. Karajkó Sándor 1:19:33 óra
3. Balázs Levente 1:21:47 óra
   
Abszolút (320 km):
1. Németh Csaba 25.32.23 óra
2. Bogár János 25:43:30 óra
3. Herbák Gergő 27:26:18 óra

A díjakat Czene Attila sportért felelős államtitkár, valamint Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester adta át.

A viadal utolsó szakaszához csatlakoztak a Szabadság-futam résztvevői is, akik az 1956-os Forradalom és Szabadságharc hősei előtt tisztelegtek teljesítményükkel. A Tabánig tartó szakaszt Budakeszinél hat kilométerrel ki kellett egészíteni, hogy a félmaratonihoz szükséges 21 kilométer meglegyen. Így a versenyzők először Telki felé indultak el, a Budakeszi Erdészetig futottak, majd innen indultak vissza a főváros felé. A Budakeszi Erdészet és Budakeszi közötti szakaszt kedvtelésből néhány budakeszi is vállalta, köztük Győri Ottília polgármester, Bakáts Bernadett alpolgármester, Ohr Alajos városüzemeltetési és közlekedési tanácsnok és Till Gábor, a budakeszi Gamesz utódszervezetének a vezetője.

Az ultramaratonon a hatodik helyen záró Bajnokok Csapata pedig a 2008-ban elhunyt Kolonics György kenus olimpiai bajnok emlékének szentelte az utolsó napot.     

(MTI/Iránytű)

Nyomtatás :: Bezárás