Budajenő > Közélet
Szüreti vigasság Budajenőn

2011-10-07 00:00:00
2315 olvasás

Szeptember 24-én borünnepet tartott Budajenő. A rendezvény kedvéért lezárták az egész főutat, ahol virágokkal gazdagon díszített lovas hintókon szállították a vendégeket. A pincék többsége kinyitott, bennük az ország legkülönbözőbb borvidékeiről érkezett borászatok mutatták be kínálatukat, míg a pincék előtt ízes ételeket kínáltak.

A szőlőpréseléstől a repülőmodell építéséig számtalan program kötötte le a gyerekeket, akik veterán tűzoltó-, mentő- és rendőrautóba is bemászhattak. Bemutatót tartott a budajenői Kempoklub, a Levéd Őrsége íjászcsapat, a Budakörnyéki Natúrpark és a pátyi Sárkányrepülő- és Modellezőklub is.

Lenyűgöző látványt nyújtott Monostori Ferenc homokszobra, s jó ötletnek bizonyult a helytörténeti teszt, amelyet lapunk munkatársai is elvégeztek, miután több olyan kérdést is találtak, amelyre nem tudták a választ. A teszt kérdéseit követők végigjárhatták Budajenő összes nevezetességét, mert a kérdések az egyes műemlékek olyan részleteire hívták fel a figyelmet, amiről személyesen kellett meggyőződni, mint pl. hány sekrestyés a templom, vagy hány ökörszemablaka van a Magtárnak jobb oldalon vagy milyen formájú a kilincs a műemléki iskola ajtaján.

Koós Hutás Katalin
fotók: Bánkuti Ákos

Képgaléria

Nyomtatás :: Bezárás