Pest megye > Életmód
Sószoba a Szent Rókus Kórházban

2010-04-26 11:36:51
1128 olvasás

Allergiás panaszok csökkentésére és egyéb légúti betegségek kezelésére szolgáló sószobát adtak át a Szent Rókus Kórházban. A tulajdonos-üzemeltető Pest Megyei Önkormányzat komoly erőfeszítéseket tett az elmúlt két évben annak érdekében, hogy a bezárástól az utolsó pillanatban megmentett Szent Rókus Kórház tevékenységét teljesen új alapokra helyezze

A hiánypótló és innovatív szolgáltatások szisztematikus fejlesztése és a stratégiai partnerekkel kialakított együttműködések révén olyan komplex, több lábon álló egészségügyi centrum jött létre, melynek működési hatékonysága hosszú éveken keresztül is fenntartható lesz.

„2007-ben a bezárás fenyegetett minket, amelyet csak komoly áldozatvállalással sikerült elkerülni. Jelenleg eljutottunk oda, hogy az ország egyik legnagyobb egynapos sebészete, a Plazmaferezis Centrum és további előremutató fejlesztések sorával a jövőnk megalapozott, magabiztosan tekinthetünk előre, mert sikerült lépésről-lépésre felépíteni az ehhez szükséges alapokat” – emelte ki beszédében Dr. Göböl Zsolt főigazgató. Dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei önkormányzat elnöke megköszönte mindazok segítségét és közreműködését, akik hozzájárultak ezekhez a sikerekhez.

A „”HimalaYa Sóbarlang” gyógyító-megelőző szolgáltatásával kapcsolatban érdemes figyelembe venni azt a körülményt, hogy a Pest Megyei Önkormányzat által szabadon felvállalt missziók között előkelő helyen szerepel a parlagfű elleni védekezés, a parlagfű által okozott környezeti és egészségügyi terhelés csökkentése, és az okozott károk enyhítése. E célkitűzés mentén a megyei önkormányzat különös gondot fordít arra, hogy a megelőzéstől kezdve az érintettek gyógyászati ellátásáig bezárólag sikerüljön érdemben javítani a jelenlegi áldatlan állapotokon, a lehetőségeihez mérten jelentősnek mondható erőforrások mozgósításával. A vállalt feladatok között nem csak az egészségügyi intézmények tevékenységének támogatása szerepel, hanem például olyan egyedi kezdeményezések támogatása is, melyek a 187 Pest megyei településen élő embereket arra ösztönzik, hogy környezetük rendben tartásával segítsenek az allergiákban szenvedők életminőségének javításán. A parlagfű kiemelt kockázatot jelent az itt élő emberek számára, a Pest Megyei Önkormányzat ennek megfelelően az összes lehetséges módon kész reagálni e mindenkit érintő kihívásra.
 

Nyomtatás :: Bezárás