Páty > Életmód
Zöld Étlap ”a falu vendéglőjében”

2009-10-02 18:43:36
1285 olvasás

Szerencsésebb országokban magától értetődik, hogy a falu vendéglőjében a helyben termelt, friss, kiváló árukból készítik az ételeket, a hozzávalókért nem mennek a szomszéd falunál messzebbre. A kamra és a pince tele van házi készítésű befőttel, savanyúsággal, lekvárral, a falusi hentesmester kiváló kolbászaival, sonkáival.

Házi szörpökkel, házi pálinkával, a környék jó boraival kezdődik az italkínálat. Helyben készül a péksütemény, házi tojásból gyúrják a tésztát, a levest olyan tyúkból főzik, amelyik tegnap még a baromfiudvaron kapirgált. A háztájiban nőtt föl a baromfi, és a disznó sem kóstolt tápot soha életében.  Ami nincs a konyhán, azok a kockák, porok, egyéb vegyszerek és mérgek, és a hipermarketek ócska „márkás” és „gazdaságos” portékái.

Megbecsülése ez a szakmának, a vendégnek, a környéknek és az ott élő emberek munkájának egyaránt. És az ott élők is megbecsülik magukat és családjukat azzal, hogy nem adják alább. Nem „táplálkoznak” ételgyári műanyaggal, ártatlan gyereket nem etetnek tejbeízű grízzel, valódi ételek és italok kerülnek az asztalukra, ezzel óvva egészségüket és gazdagítva saját közösségüket. Mi lehet kellemesebb kötelesség, mint a szomszéd csirkéjét a másik szomszéd borával leöblíteni?

A pátyi Landora Pizzéria, „a falu vendéglője” új szolgáltatással várja vendégeit:
Zöld Étlapjukon csak olyan fogásokat kínálnak, amelyek környékbeli kistermelők áruiból, szabadtartású baromfiból és háztájiban nevelt négylábúakból készülnek. Egyszerű, de gondosan elkészített ételek, hagyományos és új magyar és nemzetközi receptek egyaránt. Az étlap akár naponta változhat, a beszerezhető friss áruktól függően. 

Zöld Étlapjukat azoknak ajánlják, akik valódi ételeket szeretnének enni, valódi hozzávalókból. Azoknak, akik a magyar termelőket, főképp a környékbeli gazdákat szeretnék támogatni a közös jövőnk érdekében. Azoknak, akiknek az egészségük és a családjuk egészsége is fontos, és a gyerekekkel is szeretnék megismertetni a természetes ízeket és a plázán kívüli világot, amíg nem késő.

Helyi termékeket elvitelre is kínálnak, termelői áron! A kapható termékek listáját folyamatosan bővítik, és honlapjukon naponta frissítik!

Landora Pizzéria-Étterem - „a falu vendéglője”
Páty, Rákóczi u. 9. Tel: 23 – 343 – 356
www.landorapizzeria.hu

 

Nyomtatás :: Bezárás