Programajánló
Március 22-24. BEVÁNDORLÁS több szemszögből a Várkert Bazárban

2019-02-25 08:52:47
194 olvasás


A XXI. század egyik nagy európai sorskérdése a migráció. Az MCC Budapest Summit on Migration olyan egyedülálló kezdeményezés, amelynek fő célja, hogy a nemzetközi döntéshozó és diplomáciai elit,  a tudományos és akadémiai élet, továbbá a közélet és média azon szereplőit szólaltassa meg, akik a migráció témakörében hitelesen és magas szakmai színvonalon tudnak nyilatkozni. Közel húsz ország több mint ötven előadója fejti ki álláspontját a migrációval kapcsolatban, illetve ismerteti a vonatkozó kutatási eredményeit március 22–24. között a Várkert Bazárban. Az angol a konferencia nyelve, de tolmács biztosított.

A szervező a Matthias Corvinus Collegium, amely több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a tehetséggondozás terén. A Collegium céljai közé tartozik egy felkészült, kritikusan gondolkodó értelmiség képzése, amely képes a kor problémáihoz és kihívásaihoz felelős módon viszonyulni. Ennek fényében az egyedi profillal bíró, előremutató események megszervezése szakmai küldetésünk egyik mozgatórugója.

Az előadók között szerepel Václav Klaust, Csehország korábbi államfőet, Beate Kempa, Lengyelország humanitárius és segélyprogramokért felelős minisztere, az egykori spanyol belügyminisztert, Jamie Mayor Oreja, Michelle Rempel kanadai migrációs árnyékminiszter és Alexander Downer korábbi ausztrál külügyminiszter is. Ayaan Hirsi Ali – a Harvard és a Stanford University vendégelőadója – az iszlám vallásnak az európai kultúrával való összeegyeztethetetlenségét járja körül. George Borjas – a Harvard Kennedy School közgazdászprofesszora – pedig a migráció gazdasági hatásairól általa felállított modellt ismerteti. Moszab Hasszán Juszefet az izraeli titkosszolgálat Hamászba ­beépített ügynökeként átélt tapasztalatairól beszél az érdeklődőknek.

A rendezvényen történő részvétel regisztrációhoz kötött. A konferenciát Lánczi András, a Corvinus rektora és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitja meg.

A rendezvény honlapja: http://budapestsummit.mcc.hu/

Nyomtatás :: Bezárás