Budakeszi > Közélet
Állásfoglalás

2018-02-16 14:18:51
721 olvasás

A Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítvány új programot indított: korábban megjelentetett terve végrehajtására bevándorlás-szervező irodákat akar nyitni a magyar városokban és több százezer dollárt oszt szét, hogy felépítse vidéki hálózatát. Ez a terv valamennyi településre, így Budakeszire is rendkívül veszélyes, hiszen elveszhet a mindennapok biztonsága.

Az alapítvány célja nyílt szerepvállalás a választási kampányban, csak nem politikai pártként szerveződve, hanem civil szervezetek tevékenységét színlelve. Nem engedhetjük meg, hogy városunk nyugalmát, fejlődését bárki és bármilyen szervezet megzavarja és a város sorsát, a budakeszi polgárok ügyeit mások döntsék el. Ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania.

Budakeszi önkormányzatának képviselő-testülete ezért kijelenti, hogy értéknek tekinti a budakeszi civil társadalmat, amelynek kiemelt jogvédelmet biztosít és elutasít minden olyan törekvést, amely külső eszközökkel ennek megbontására törekszik. A Soros-tervet, az illegális bevándorlást és a bevándorlás-szervező irodák létrehozását, működését elutasítja. Egyben felhatalmazza a polgármestert, hogy az állásfoglalásról a Megyei Jogú Városok Szövetségét tájékoztassa.

(Az állásfoglalást a 2018. január 25-i testületi ülésen fogadták el 7 igen, 1 tartózkodás és 1 nem szavazat mellett.)

Kapcsolódó cikkünk: Népvándorlók - 2015-09-09

Nyomtatás :: Bezárás