Páty > Gazdasági rovat
Állami segítséggel fejleszt ipari parkot Páty

2016-11-09 10:01:42
1063 olvasás

Idén nyáron a magyar kormány egy országos iparipark-koncepcióról döntött, melynek keretében felmérik a különböző tulajdonosi hátterű ipari parkokat, s egy országos hálózatot hoznak létre a fejlesztésükre. Az ipari és innovációs területek fejlesztésében az állami szerepvállalás gazdasági társaság, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.-t (NIPÜF) bevonásával valósul meg.

A 100 %-os állami tulajdonú gazdasági társaság Páty külterületén a Sasfészek-tó melletti területet megvásárolta és ipari park beruházást készít elő. Az ipari park teljes kiépítését 170.000 m2 alapterülettel tervezik a 47 hektáros területen. A felépülő csarnokokat bérbe adják majd. A teljes beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősítését már kezdeményezték.

Az M1 autópálya mellett fekvő iparterület fejlesztése Páty elemi gazdasági érdeke, hiszen az adóbevételek növekedése lehetőséget biztosítana számos olyan fejlesztésre a faluban, amely jelenleg pályázati támogatás nélkül, saját forrásból elérhetetlen.

paty.hu

Nyomtatás :: Bezárás