Telki > Sporthírek
Telkiben épül Európa egyik legkorszerűbb futballbázisa

2007-04-02 15:43:54
1291 olvasás

Április 12-én lesz a Magyar Labdarúgó Szövetség Telkiben létesítendő edzőcentrumának ünnepélyes alapkőletétele.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) április 2-i elnökségi ülésén úgy döntöttek, hogy április 12-én ünnepélyes keretek között tartják meg Telkiben az ott 2008-ra megvalósuló edzői és technikai központ alapkőletételét. A helyi önkormányzat által az MLSZ-nek átadott területen egy 68 szobás, közgyűlések megrendezésére is alkalmas konferenciateremmel rendelkező szálló, valamint négy füves futballpálya épül fel. Utóbbiak közül az egyik 2-3 ezres lelátóval és villanyvilágítással is el lesz látva, valamint egy kézilabdacsarnok is szerepel a tervekben. A 2,5 milliárd forintos beruházás egy részét az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) állja, míg a másik részét az MLSZ teremti elő különböző forrásokból. A jövőben a technikai központ ad majd otthont valamennyi labdarúgó-válogatott felkészülésének, azaz felnőttnek és korosztályosnak egyaránt. Az április 12-i ünnepségre Michel Platini UEFA-elnököt is meghívták, a francia sportvezető azonban nem tudta elfogadni az invitálást, ugyanakkor arról biztosította az MLSZ-t, hogy az eseményen így is magas rangú vezető fogja képviselni a kontinentális szervezetet.
(forrás: MTI)

Európa hangos a Puskás Ferenc Akadémiától

Az európai lapok is beszámoltak a Puskás Ferenc születésének 80. évfordulóján tartott felcsúti fociakadémia-megnyitóról.

Külföldön is nagy jelentőséget tulajdonítottak annak, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség egy fociakadémia megnyitásával adózott a Száguldó Őrnagy emléke előtt. Minden külföldi szaklap lap kitért arra is, hogy a Puskás Ferencről elnevezett akadémiát Orbán Viktor volt miniszterelnök kezdeményezésére hozták létre, s a létesítmény száz fiatal tehetségnek nyújt fejlődési lehetőséget a jövőben.

- Az intézmény működtetői legalább annyira koncentrálnak majd a gyerekek nevelésére, mint arra, hogy a tanulók megfelelően elsajátítsák a futball alapjait – idézte Orbán Viktort az uefa.com.
(samsungsport.hu)

Képgaléria az avatásról

Nyomtatás :: Bezárás