Pest megye > Életmód
Hatmilliós adomány a Szent Rókus kórháznak

2015-10-12 12:25:41
959 olvasás

Egy civil szervezet, a Szent László Rend segítségével kerültek a kórházi berendezések Németországból Budapestre. Az ötvenegy ágy, matracok, textíliák, bútorok, betegemelő készülékek a Pest megye járóbeteg szakellátását biztosítani hivatott kórház napi működését segítik.

Az ünnepélyes átadón Romhányi Tibor, az egyesület elnöke és nagymestere elmondta, hogy a Szent László Rend tagjai kapcsolataik révén érték el, hogy a Németországban bezáró két kórház berendezései a magyar egészségügyi intézménybe kerüljenek.

Göböl Zsolt, a kórház főigazgatója kiemelte, hogy a berendezéseket már a megérkezésüket követően használni tudták, egy részüket a kardiológiai osztályon helyezték el, emellett a kórház valamennyi fekvőbeteg osztálya részesült az adományból. A kórházi segédeszközök használtak, de nagyon jó minőségűek. A betegek mozgatását, fürdetését segítő eszközök a kórház ápolóinak munkáját nagyban megkönnyítik.

*** 

A Szent Rókus Európa egyik legrégebbi kórháza, jelenleg 370fő dolgozói létszámmal. A több mint 200 éves intézmény feladata többek között Pest megye lakosainak járó beteg szakellátása, és a főváros egyes kerületeinek (V., VIII., IX., XVI.) ápolási, krónikus, rehabilitációs ellátása. A gastroenterológiai rehabilitációs osztályon 3,6 millió lakos, a kardiológiai rehabilitációs osztályon közel 700 ezer fő, a mozgásszervi rehabilitációs osztályon 180 ezer fő II-es progresszivitási szintű ellátását biztosítja. A kórház éves fekvőbeteg forgalma közel ötezer fő, járó beteg szakellátásban eléri a 300 ezer főt. Itt működik az ország egyik legnagyobb, hat szakmát felölelő egynapos sebészeti szakellátása.

(forrás: Pest Megye Önkormányzata)

Nyomtatás :: Bezárás