Páty > Közélet
Robbanótest a pátyi óvodában

2015-10-06 11:33:37
996 olvasás

Egy 85 milliméteres, szovjet légvédelmi repeszgránátot találtak ma délelőtt a pátyi Csicsergő óvoda területén. A környéket háromszáz méteres sugaró körben kiürítették, makd a központi gyűjtőbe szállították, ahol később megsemmisítik. A robbanótest az óvodaudvarra korábban szállított földből kerülhetett elő.

A tűzszerészek arra a bejelentésre érkeztek a helyszínre, amely szerint kedd délelőtt robbanótestnek tűnő tárgyat találtak az óvoda udvarán.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: az érdi tűzoltók a rendőrség kérésére háromszáz méteres sugarú körben védőzónát alakítottak ki, és a környékről háromszázötven embert, főként gyerekeket kísértek biztonságos helyre. 

A biztonsági intézkedés két óvodát és egy iskolát is érintett. Az óvodásokat átmenetileg a polgármesteri hivatalban helyezték el. A veszély elmúltával mindenki visszatérhetett az intézményekbe. (MTI)/paty.hu/Iranytu)

firsstíve 2015.10.07. szerda

A tűzszerészek átvizsgálták az egész földmennyiséget, és azt erősen fémszennyezettnek találták. Olyannyira, hogy további két 85 milliméteres szovjet légvédelmi repeszgránátot, valamint három gyújtószerkezet-maradványt szállítottak el szerda délután a tűzszerészek, miután keddeb ugyanitt már találtak egy repeszgránátot. - közölte Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Nyomtatás :: Bezárás