.

2020. August 8. Saturday, László napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Panoráma" rovatban: 155 találat

Július 17-én új útvonalon indul újra az Isonzó expressz
Budakeszi > Panoráma
2016-05-09
Felavatták az Isonzó Expressz Doberdó-kocsiját. A különvonatot tavaly a MÁV Nosztalgia Kft., a HM Társadalmi Kapcsolatok Hivatala, az Indóház Lapkiadó, a Budakeszi Kultúra Alapítvány és a Nagy Háború Kutatásáért Alapítvány hozta létre, s júliusban ötnapos utazásra indul az isonzói, doberdói magyar emlékhelyeire.

Gyalogosan a Mária-úton Csíksomlyóra
Pest megye > Panoráma
2016-04-04
Negyven nap után épp a pünkösdi búcsúra érkezik Csíksomlyóra az a Budapestről induló gyalogos zarándokcsoport, mely április 5-én indul útra a Mária-úton. Útközben érintik a Mária-út több száz települését. A teljes távot megtevő csapat 20 főből áll, s minden nap hosszabb-rövidebb időre bárki csatlakozhat hozzájuk. 

Csatlakozni lehet a Mária Maratonhoz
Pest megye > Panoráma
2016-03-25
Európa egyedülálló eseménye a Mária Úton: ultramaratonisták futják végig a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó 1300 kilométert, melyhez túrakerékpárosok is csatlakozhatnak. Futók és kerékpárosok Ausztria, Magyarország és Románia tájain át egyaránt bő három hét alatt jutnak el a célba.

Jogerősen megszűnt a kényszerintézkedés Csíkszereda elöljárói ellen
Budakeszi > Panoráma
2016-03-21
Jogerős a Maros megyei törvényszék kényszerintézkedést megszüntető végzése a hivatali visszaéléssel vádolt Ráduly Róbert volt csíkszeredai polgármester és a tisztségéből felfüggesztett Szőke Domokos alpolgármester ellen, miután a marosvásárhelyi táblabíróság elutasította a vádhatóság fellebbezését – közölte a Székelyhon.ro hírportál.

Isonzó Expressz 2016-ban is
Budakeszi > Panoráma
2015-11-13
Az Indóház Kiadó, a MÁV Nosztalgia Kft., a Honvédelmi Minisztérium, a Budakeszi Kultúra Alapítvány, és a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány 2016-ban is útnak indítja az Isonzó Expressz névre keresztelt különvonatot, amely az első világháborús olasz front legfontosabb helyszíneit keresi fel.

Mesemondóverseny a Gyimesekben
Budakeszi > Panoráma
2015-10-13
Október 17-18-án programsorozat keretében rendezik meg Gyimesbükkön a II. Gyimes-völgyi mesemondó versenyt a magyar tannyelvű Dani Gergely Általános Iskolában a Magyar Művészeti Akadémia népművészeinek támogatásával. Kóka Rozália zsűrielnök így meséli el a verseny indulásának történetét:

Böjte Csaba felhívása
Panoráma
2015-10-10
Nem kaptok, mondta Jézus, mert nem kértek! Gyertek, kérjük a jó Istent, adjon elöljáróinknak erőt, bölcsességet, hogy jól döntsenek, a háború, az erőszak szellemét kiűzzék és távol tartsák Európától, drága szép világunktól! Gyertek, imádkozzunk együtt, mutassuk meg a nagyhatalmaknak is, hogy mi békében akarunk élni olyan világban, mely szeretetből, párbeszédből, becsületes emberi munkából épül, szépül!

A zöldhulladék is hulladék
Budakeszi > Panoráma
2015-08-21
A kertben levágott fű, lenyesett ág, lehullott gyümölcs, mint zöldhulladék nem tűnik veszélyesnek. Tévedés azonban, hogy a természetben lebomló anyagok kidobása nem károsítja a természetet. Az illegálisan lerakott zöldhulladék komoly problémát jelent a természeti területeken, különösen az aszályos, forró hetekben.

Nagy érdeklődés kísérte az Isonzó expressz útját
Budakeszi > Panoráma
2015-08-06
Július 23-án hazatért az Isonzó Expressz, amely az I. világháború olasz frontjának legfontosabb helyszíneire vitt 530 utast, köztük négy budakeszi történelemtanárt is. A többek között a Budakeszi Kultúra Alapítvány szervezte útról a Honvédelmi Minisztérium kisfilmjét mutatjuk be.

Budakesziek találkozója Menzingenben
Budakeszi > Panoráma
2015-07-29
Hosszú szünet után július 18-án újra összejött egy közel húszfős budakeszi társaság Menzingenben, ezúttal nem az évtizedeken át megszokott, a Budakesser Gemeinschaft szervezte találkozóról volt szó, hanem Geszler Marika, Kovács Annus és Pable Jóska szervezte "kiscsoportos" összejövetelről.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC